Menu
Tips & Weetjes

Bekkenpijn

Lichte bekkenpijn is normaal in de zwangerschap, omdat de bekkengewrichten door de zwangerschapshormonen wat verslappen zodat het bekken straks wat kan 'meegeven' bij de bevalling. Wanneer het echt pijnlijk is en het belemmert andere activiteiten, dan spreken we van zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn. De klachten beginnen vaak vanaf de vijfde of zesde maand, maar soms al eerder of juist later, of zelfs na de bevalling.

Bekkenpijn uit zich meestal door startpijn: pijn bij het starten van een beweging zoals opstaan, gaan zitten, draaien in bed, opstaan uit bed en in of uit de auto stappen. De pijn kan dan op verschillende plaatsen zitten: in het schaambot, ter hoogte van de kuiltjes, bij de stuit, in de liezen. Het lopen gaat dan waggelend en soms zijn staan en lopen bijna niet meer mogelijk.

Het is bij bekkenpijn belangrijk om te letten op afwisseling, op rustmomenten, op makkelijke houdingen (zittend groente snijden, onderuit gezakt liggen met de telefoon in plaats van zittend. Probeer te zorgen voor een goede conditie van de spieren rondom het bekken (ga iedere dag een stukje wandelen of fietsen, ga naar ZwangerFit of naar zwangerschapszwemmen)
Bekijk alle tips & weetjes

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.