Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
11
loopt van dag 77 tot 84, dit is je 12e zwangerschapsweek
10 gram
5,5 centimeter

Mijn groei

Ben ik een jongen of een meisje? Dat stond vanaf het begin al vast, maar nu worden mijn geslachtshormonen gevormd. Verder heb ik al een geraamte en zit in mijn kaak al het begin van mijn melkgebitje.

Mijn mama

even ontspannen

Je bent 11 weken zwanger en zit nog in het eerste trimester van je zwangerschap. Deze eerste drie maanden van je zwangerschap zijn erg bijzonder en dat niet alleen omdat de baby zo hard groeit (nooit meer in het leven groei je zo hard), maar ook dat juist in deze tijd in je eigen lichaam de grootste veranderingen plaatsvinden. Je bereidt je lichaam voor om de baby helemaal tot het eind te kunnen dragen. Je hebt dus heel wat werk te verzetten die eerste maanden en dat kost bergen energie. Niet zo gek dus dat je soms doodmoe bent.

Geef gewoon lekker toe aan de vermoeidheid, zoveel het kan en verwen jezelf met bijvoorbeeld een filmpje. Een erg leuke die we je kunnen aanraden is "Morrison krijgt een zusje". In deze Nederlandse film is de 8-jarige Morrison bang voor zijn plekje in het gezin als blijkt dat hij een zusje krijgt. Een heerlijke en ontroerende film! Wil je liever humor? Dan is "What to expect when you're expecting" een echte aanrader!
Of je nu wegdroomt in een goed boek, een film kijkt of een boswandeling gaat maken, maakt niet uit. Doe datgene wat je fijn vindt om te ontspannen.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 11
"Dagen dat ik me prima voel en daarna een klap terug van moe en misselijk.. zin om het aan iedereen te vertellen"
Anne
"11+3, nog steeds moe maar wel minder misselijk! Af en toe bandenpijn en broeken wil ik niet meer aan..."
Laura
"Vandaag precies 11 weken. Lijk me fitter te voelen! Donderdag de tweede (termijn)echo, zo spannend! Maar zo'n zin in!"
Mandy
"vandaag 11 weken. Eerder ook last gehad van misselijkheid, maar vandaag echt met mijn hoofd boven het toilet! Morgen echo <3"
Martha
"Precies 11 weken en al een goed zichtbaar buikje. Nog wel moe, maar niet meer misselijk gelukkig! Ik eet bergen fruit, gezonde craving :-)"
A.
"Vandaag 11+6 wkn zwanger. Met vlagen erg moe. Gisteren op de beurs ons friemeltje weer gezien, over 2 wkn de geslachtsbepaling!"
LtSvD
"11 wk. Ene keer is mn buik aanwezig, andere keer zie je niks. Minder gevoel van ziek zijn. Einde van de week de termijnecho :)"
N
"11+3 erg moe, last van mijn darmen en misselijk. Voel me grieperig. Af en toe een apart trillend gevoel onder in mijn buik."
Y.
"Vandaag 11 weken. Nog 4 dagen tot de termijnecho. Met vlagen moe. Verder gekke trek. En soms een kort lontje! Kan niet wachten tot vrijdag"
Nadine
"Vandaag 11+5 wkn. Vooral nog erg moe en af en toe enorme craving naar vet eten. Misselijkheid is gelukkig echt minder!"
Eva
"Weet steeds beter wat mijn lichaam nodig heeft qua voeding en beweging en daardoor eindelijk minder last van misselijkheid. :)"
Anne
"11+5 Binnen een half jaar na de bevalling opnieuw zwanger en ik voel deze druktemaker nu al bewegen!"
R.
"Afgelopen maandaf echo met 10+2 dachten we. Kregen we 6 dgn cadeau. Nu dus al 11+3??. En wat een mooi klein hummeltje??"
Elisabeth
"11.1 heel erg moe en nergens geen trek in. Moet mezelf dwingen om te eten. Niet misselijk"
Claire
"moe moe moe"
yasminA
10 weken zwanger 12 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.