Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
11
loopt van dag 77 tot 84, dit is je 12e zwangerschapsweek

Je bent net zwanger, wat bijzonder hè? Nu kun jij één van de Moeders voor Moeders worden, en zo stellen met een kinderwens helpen. Hoe? Heel simpel, door je aan te melden bij Moeders voor Moeders.

10 gram
5,5 centimeter

Mijn groei

Ben ik een jongen of een meisje? Dat stond vanaf het begin al vast, maar nu worden mijn geslachtshormonen gevormd. Verder heb ik al een geraamte en zit in mijn kaak al het begin van mijn melkgebitje.

Mijn mama

even ontspannen

Je bent 11 weken zwanger en zit nog in het eerste trimester van je zwangerschap. Deze eerste drie maanden van je zwangerschap zijn erg bijzonder en dat niet alleen omdat de baby zo hard groeit (nooit meer in het leven groei je zo hard), maar ook dat juist in deze tijd in je eigen lichaam de grootste veranderingen plaatsvinden. Je bereidt je lichaam voor om de baby helemaal tot het eind te kunnen dragen. Je hebt dus heel wat werk te verzetten die eerste maanden en dat kost bergen energie. Niet zo gek dus dat je soms doodmoe bent.

Geef gewoon lekker toe aan de vermoeidheid, zoveel het kan en verwen jezelf met bijvoorbeeld een filmpje. Een erg leuke die we je kunnen aanraden is "Morrison krijgt een zusje". In deze Nederlandse film is de 8-jarige Morrison bang voor zijn plekje in het gezin als blijkt dat hij een zusje krijgt. Een heerlijke en ontroerende film! Wil je liever humor? Dan is "What to expect when you're expecting" een echte aanrader!
Of je nu wegdroomt in een goed boek, een film kijkt of een boswandeling gaat maken, maakt niet uit. Doe datgene wat je fijn vindt om te ontspannen.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 11
"11 weken zwanger precies 2e echo gehad mooi om te zien helaas het hartje nog niet gehoord lag met ruggetje naar ons toe, bijna 12wk mijlpaal"
T
"Vandaag 11w 1d gisteren de termijn echo gehad. Alles zag er goed uit en we konden ons kleine wondertje goed bekijken. Nu echt gaan genieten"
H
"Vandaag 11w 1d"
H
"Precies 11wkn deze week best veel last van vermoeidheid voor de rest geen klachten al heel de zwangerschap niet gelukkig! Morgen 11wkn echo"
Lies
"10 weken 5 dagen. Afgelopen week erg misselijk geweest. Over 2 dagen de termijn echo. Spannend"
H
"Moe, hondsberoerd en constant honger (in ongezonde dingen). Hopelijk snel wat minder misselijk!"
Janet
"Moe en geen eetlust. Ben 10+5 weken zwanger"
Lola
"11+4 gister weer echo;VK zei dat risico op miskraam nu echt weg is; hij is in aanleg goed is??. Voel mij iets beter. Niptuitslag alleen nog"
Marianne
"11 weken zwanger"
Jessica
"11 weken en 5 dagen zwanger. Moe maar verder niet te klagen. Gisteren de echo gehad en de kleine liet zich goed zien. Zo'n bijzonder moment!"
Anne
"11wkn en 2 dgn, de echo gehad en het hartje gehoord. Heel bijzonder!"
Chantal
"Nog steeds doodmoe, maar misselijkheid neemt langzaamaan af. Overmorgen termijnecho! Spannend!"
Anne
"Ben echt doodmoe de laatste tijd, hopelijk krijg ik binnenkort weer meer energie."
M
"11 weken en 5 dagen. Ik kijk uit naar de 12 weken grens. Dan hebben we weer een mijlpaal bereikt."
M
"10wk6d, zó moe en misselijk. Gelukkig af en toe een dag zonder klachten om tot rust te komen. Maar ons kleintje zwaaide ons vrolijk toe!"
Arianne
10 weken zwanger 12 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.