Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
11
loopt van dag 77 tot 84, dit is je 12e zwangerschapsweek

Je bent net zwanger, wat bijzonder hè? Nu kun jij één van de Moeders voor Moeders worden, en zo stellen met een kinderwens helpen. Hoe? Heel simpel, door je aan te melden bij Moeders voor Moeders.

10 gram
5,5 centimeter

Mijn groei

Ben ik een jongen of een meisje? Dat stond vanaf het begin al vast, maar nu worden mijn geslachtshormonen gevormd. Verder heb ik al een geraamte en zit in mijn kaak al het begin van mijn melkgebitje.

Mijn mama

even ontspannen

De eerste drie maanden van je zwangerschap zijn erg bijzonder en dat niet alleen omdat de baby zo hard groeit (nooit meer in het leven groei je zo hard), maar ook dat juist in deze tijd in je eigen lichaam de grootste veranderingen plaatsvinden. Je bereidt je lichaam voor om de baby helemaal tot het eind te kunnen dragen. Je hebt dus heel wat werk te verzetten die eerste maanden en dat kost bergen energie. Niet zo gek dus dat je soms doodmoe bent.

Geef gewoon lekker toe aan de vermoeidheid, zoveel het kan en verwen jezelf met bijvoorbeeld een filmpje. Een erg leuke die we je kunnen aanraden is "Morrison krijgt een zusje". In deze Nederlandse film is de 8-jarige Morrison bang voor zijn plekje in het gezin als blijkt dat hij een zusje krijgt. Een heerlijke en ontroerende film! Wil je liever humor? Dan is "What to expect when you're expecting" een echte aanrader!
Of je nu wegdroomt in een goed boek, een film kijkt of een boswandeling gaat maken, maakt niet uit. Doe datgene wat je fijn vindt om te ontspannen.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 11
"Ben echt doodmoe de laatste tijd, hopelijk krijg ik binnenkort weer meer energie."
M
"11 weken en 5 dagen. Ik kijk uit naar de 12 weken grens. Dan hebben we weer een mijlpaal bereikt."
M
"10wk6d, zó moe en misselijk. Gelukkig af en toe een dag zonder klachten om tot rust te komen. Maar ons kleintje zwaaide ons vrolijk toe!"
Arianne
"11wk 1dag zwanger.. erg moe en dmv medicijnen misselijkheid onder controle. Maar oh zo blij dat we je hebben gezien? zo gewenst na 3 jaar!"
Rian
"11 weken en 5 dagen. Erg misselijk, moe en veel last van mijn liezen. Veel overgeven en duizelig... Nu 2 dagen geen last. Ook wel is lekker."
Amber
"11wk! Supermisselijk, eten blijft er nauwelijks in, maar.. wel een bewegend minimensje op de echo :)"
Franka
"11 weken en 1 dag zwanger, vermoeidheid verder niet! 2e echo gehad en hij/zij maakte even een vreugdesdansje voor ons! Wat een wonder!"
Corien
"Ben 11 +1 weken zwanger. Heb m'n echo gehad vandaag. Vermoeidheid heb ik veel. Misselijkheid is wel weg:)"
Esra
"12 wk+2 dagen voel me beter, misselijkheid is verminderd en ook mijn buikje is niet meer zo opgezet. Waren toch mijn darmen, genieten nu"
Bilaa
"Tot nu toe helemaal niet misselijk of moe; echt heerlijk zo zonder symptomen, maar de 1e echo bij 10+3 had ik echt even nodig! Blij :)"
Nikki
"Nog steeds wel erg moe. Af en toe een wandeling als het weer het toelaat laat geeft wat meer energie. Ook af en toe wat steekjes in de buik."
Susan
"Vandaag precies 11 weken zwanger. Nog steeds misselijk en af en toe met overgeven erbij."
Vivian
"Moe, misselijk en maagzuur, maar ik blijk een tweeling te hosten! :D"
Angela
"11 weken en 2 dagen! De echo was weer zo bijzonder, er groeit een mini mensje:-) nu begin ik het te geloven!! Moe en soms wat misselijk"
Linsey
"Vandaag termijnecho gehad: 11w+4 ver. Hebben baby zien bewegen en hartje zien&horen kloppen. Zo lief en bijzonder!"
Mees
10 weken zwanger 12 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.