Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
11
loopt van dag 77 tot 84, dit is je 12e zwangerschapsweek

Je bent net zwanger, wat bijzonder hè? Nu kun jij één van de Moeders voor Moeders worden, en zo stellen met een kinderwens helpen. Hoe? Heel simpel, door je aan te melden bij Moeders voor Moeders.

10 gram
5,5 centimeter

Mijn groei

Ben ik een jongen of een meisje? Dat stond vanaf het begin al vast, maar nu worden mijn geslachtshormonen gevormd. Verder heb ik al een geraamte en zit in mijn kaak al het begin van mijn melkgebitje.

Mijn mama

even ontspannen

Je bent 11 weken zwanger en zit nog in het eerste trimester van je zwangerschap. Deze eerste drie maanden van je zwangerschap zijn erg bijzonder en dat niet alleen omdat de baby zo hard groeit (nooit meer in het leven groei je zo hard), maar ook dat juist in deze tijd in je eigen lichaam de grootste veranderingen plaatsvinden. Je bereidt je lichaam voor om de baby helemaal tot het eind te kunnen dragen. Je hebt dus heel wat werk te verzetten die eerste maanden en dat kost bergen energie. Niet zo gek dus dat je soms doodmoe bent.

Geef gewoon lekker toe aan de vermoeidheid, zoveel het kan en verwen jezelf met bijvoorbeeld een filmpje. Een erg leuke die we je kunnen aanraden is "Morrison krijgt een zusje". In deze Nederlandse film is de 8-jarige Morrison bang voor zijn plekje in het gezin als blijkt dat hij een zusje krijgt. Een heerlijke en ontroerende film! Wil je liever humor? Dan is "What to expect when you're expecting" een echte aanrader!
Of je nu wegdroomt in een goed boek, een film kijkt of een boswandeling gaat maken, maakt niet uit. Doe datgene wat je fijn vindt om te ontspannen.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 11
"11+6. Iets vermoeiend maar minder als een week terug."
Fleur
"11w3d veel last van mn darmen in de avond. Misselijkheid blijft ook. Volgende week termijnecho! Zin in!!"
Sanne
"11.2, voel me goed naast de vermoeidheid. nog steeds ontzettend onzeker of het allemaal wel goed gaat. donderdag weer een echo. erg spannend"
E.
"11+3 zwanger. Ontzettend blij en gelukkig maar ik blijf moe. Binnenkort mag iedereen het weten, kan niet wachten!!"
Leonie
"Overdag goed. In de avonden moe moe moe. Blijf onzeker over alles. Nog een weekje en dan kunnen we hem of haar weer zien."
Mup
"11+4 's-ochtends gaat beter en 's avonds nog steeds een oud wief. Donderdag zien we je weer ukkie :)"
Joyce
"moe, nog steeds onzeker, maar zo blij! donderdag de uk weer zien"
miranda
"Het gaat erg goed. Bijna 12 weken en ons smurfje groeit hard!"
Joy
"Precies 11 weken, moe.. Maar kijk erg uit naar maandag, dan zien we ons frutje weer!"
Elizabeth
"Vandaag precies 11 weken, dinsdag termijnlevering gehad wat een wondertje. Wat bijzonder dat het zo snel groeit. Zelf alleen h"
Kimberley
"11+3 ontzettend moeeee! Kan wel een half jaar slapen! Ben gelukkig niet aan het spugen! Dus verder nergens last van ??"
Aiyofi
"11+2 ... moe, duizelig, maagzuur ... maar verder gaat het prima! Binnenkort nekplooimeting. Spannend!"
Mieke
"Deze week toppunt bereikt van me niet lekker voelen, moe zijn en alles kunnen ruiken tot de 15e macht. Maar wat zijn we gezegend met de baby"
Kim
"Helaas komt de misselijkheid weer terug. Verder erg moe, maar wel blij dat tot nu toe alles goed gaat met ons ukkie!"
V
"Vandaag precies 11 weken. Deze week veel last van heftige vermoeidheid, maar zo blij! Vanavond termijnecho! Kan niet wachten."
Robien
10 weken zwanger 12 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.