Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
11
loopt van dag 77 tot 84, dit is je 12e zwangerschapsweek

Je bent net zwanger, wat bijzonder hè? Nu kun jij één van de Moeders voor Moeders worden, en zo stellen met een kinderwens helpen. Hoe? Heel simpel, door je aan te melden bij Moeders voor Moeders.

10 gram
5,5 centimeter

Mijn groei

Ben ik een jongen of een meisje? Dat stond vanaf het begin al vast, maar nu worden mijn geslachtshormonen gevormd. Verder heb ik al een geraamte en zit in mijn kaak al het begin van mijn melkgebitje.

Mijn mama

even ontspannen

Je bent 11 weken zwanger en zit nog in het eerste trimester van je zwangerschap. Deze eerste drie maanden van je zwangerschap zijn erg bijzonder en dat niet alleen omdat de baby zo hard groeit (nooit meer in het leven groei je zo hard), maar ook dat juist in deze tijd in je eigen lichaam de grootste veranderingen plaatsvinden. Je bereidt je lichaam voor om de baby helemaal tot het eind te kunnen dragen. Je hebt dus heel wat werk te verzetten die eerste maanden en dat kost bergen energie. Niet zo gek dus dat je soms doodmoe bent.

Geef gewoon lekker toe aan de vermoeidheid, zoveel het kan en verwen jezelf met bijvoorbeeld een filmpje. Een erg leuke die we je kunnen aanraden is "Morrison krijgt een zusje". In deze Nederlandse film is de 8-jarige Morrison bang voor zijn plekje in het gezin als blijkt dat hij een zusje krijgt. Een heerlijke en ontroerende film! Wil je liever humor? Dan is "What to expect when you're expecting" een echte aanrader!
Of je nu wegdroomt in een goed boek, een film kijkt of een boswandeling gaat maken, maakt niet uit. Doe datgene wat je fijn vindt om te ontspannen.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 11
"11+3 ontzettend moeeee! Kan wel een half jaar slapen! Ben gelukkig niet aan het spugen! Dus verder nergens last van ??"
Aiyofi
"11+2 ... moe, duizelig, maagzuur ... maar verder gaat het prima! Binnenkort nekplooimeting. Spannend!"
Mieke
"Deze week toppunt bereikt van me niet lekker voelen, moe zijn en alles kunnen ruiken tot de 15e macht. Maar wat zijn we gezegend met de baby"
Kim
"Helaas komt de misselijkheid weer terug. Verder erg moe, maar wel blij dat tot nu toe alles goed gaat met ons ukkie!"
V
"Vandaag precies 11 weken. Deze week veel last van heftige vermoeidheid, maar zo blij! Vanavond termijnecho! Kan niet wachten."
Robien
"11 wkn en 6 dgn. Voel me moe, maar buiten dat goed. Termijn echo gehad en een perfect wondertje gezien. Immens gelukkig!"
Nicole
"Heel erg vermoeid maar dat hoort erbij..mijn werk en veel fietsen alles gaat gewoon door (:volgende week tweede echo??"
Yvonne
"Belabberd, ben nu bijna 12 weken zwanger en moet dag in dag uit overgeven."
Claire
"De eerste goede berichten zijn binnen. Goede echo tot nu toe geen afwijkingen. 12+1 zwanger, opluchting en blij verder!"
Mariska
"M O E ... als ik een hele week in bed zou kunnen liggen zou ik het zo doen!"
M
"Na een week doodvermoeid te zijn geweest voel ik me eindelijk weer een beetje normaal. Fijn! En mensen zien aan mij dat ik zwanger ben."
Mir
"11 weken zwanger precies 2e echo gehad mooi om te zien helaas het hartje nog niet gehoord lag met ruggetje naar ons toe, bijna 12wk mijlpaal"
T
"Vandaag 11w 1d gisteren de termijn echo gehad. Alles zag er goed uit en we konden ons kleine wondertje goed bekijken. Nu echt gaan genieten"
H
"Vandaag 11w 1d"
H
"Precies 11wkn deze week best veel last van vermoeidheid voor de rest geen klachten al heel de zwangerschap niet gelukkig! Morgen 11wkn echo"
Lies
10 weken zwanger 12 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.