Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
11
loopt van dag 77 tot 84, dit is je 12e zwangerschapsweek
10 gram
5,5 centimeter

Mijn groei

Ben ik een jongen of een meisje? Dat stond vanaf het begin al vast, maar nu worden mijn geslachtshormonen gevormd. Verder heb ik al een geraamte en zit in mijn kaak al het begin van mijn melkgebitje.

Mijn mama

even ontspannen

Je bent 11 weken zwanger en zit nog in het eerste trimester van je zwangerschap. Deze eerste drie maanden van je zwangerschap zijn erg bijzonder en dat niet alleen omdat de baby zo hard groeit (nooit meer in het leven groei je zo hard), maar ook dat juist in deze tijd in je eigen lichaam de grootste veranderingen plaatsvinden. Je bereidt je lichaam voor om de baby helemaal tot het eind te kunnen dragen. Je hebt dus heel wat werk te verzetten die eerste maanden en dat kost bergen energie. Niet zo gek dus dat je soms doodmoe bent.

Geef gewoon lekker toe aan de vermoeidheid, zoveel het kan en verwen jezelf met bijvoorbeeld een filmpje. Een erg leuke die we je kunnen aanraden is "Morrison krijgt een zusje". In deze Nederlandse film is de 8-jarige Morrison bang voor zijn plekje in het gezin als blijkt dat hij een zusje krijgt. Een heerlijke en ontroerende film! Wil je liever humor? Dan is "What to expect when you're expecting" een echte aanrader!
Of je nu wegdroomt in een goed boek, een film kijkt of een boswandeling gaat maken, maakt niet uit. Doe datgene wat je fijn vindt om te ontspannen.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 11
"Vandaag 11 weken, kwaaltjes zijn stuk minder, alleen nog erg moe. Over 2 daagjes de termijnecho! Zo spannend:)"
Anita
"10+6; gisteren 2e echo gehad en een mooie show gekregen van onze dansende gup. Maakt de misselijkheid meer dan goed!"
Nicole
"11 weken vandaag! Super moe, kom de werkdagen bijna niet door. Maar verder geen klachten, dus mag eigenlijk niet klagen :)"
B
"11+4 :) Misselijkheid goed onder controle te houden door vaak beetjes te eten. Zo moe ook! Zou graag de wilskracht willen heb om te sporten!"
M.
"11+2 gelukkig minder misselijk, wel nog moe. Kan mijn buik niet meer verbergen dus iedereen verteld. Goede echo gehad navelstreng klopt mooi"
C
"11+4 momenteel. Sinds week 6 al non stop misselijk. Hoop dat het snel afneemt."
D.
"10+2 weken. De misselijkheid is minder heftig, maar de vermoeidheid blijft. 10 uur per nacht slapen is het minimum en dat is nog niet genoeg"
K
"11w+3 maandag echo gehad hartje voor het eerst horen kloppen en kleine was lekker aanbewegen , alleen beetje moe"
S
"Gisteren check-up bij gyn ivm hoge bloeddruk. Gelukkig niks ergs. Komend weekend gaan we het vertellen! Zo'n zin in!"
C
"Gister ook eindelijk aan iedereen het verteld na de goede echo. Zoveel lieve en leuke berichtjes gekregen! Voel mij ook eindelijk goed!!"
J.
"11+4 gister de 2e echo gehad, het is een eigenwijsje! Hij/zij wilde zich niet laten meten. Maandag opnieuw proberen :D"
J.
"11+2... Ziek gemeld op het werk, spugen en hele dag misselijk! Hopelijk snel voorbij! Termijnecho was top, baby was flink aan het bewegen!"
Caroline
"Moe, maar wel minder misselijk... zwanger van een tweeling (:"
K
"11+3 weken, aankomende maandag derde echo. Voel me uitstekend maar wel moe met een kleine peuter hier in huis"
W
"Vorige week termijn echo (2e) gehad.. we zijn iets terug gezet.. en nu dus 10w5d.. Misselijkheid weg, wel erg moe nog"
Peej
10 weken zwanger 12 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.