Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
23
loopt van dag 161 tot 168, dit is je 24e zwangerschapsweek
500 gram
30,5 centimeter

Mijn groei

Navelstreng

Sinds kort heb ik de navelstreng ontdekt die mij met jou verbindt. Wat bijzonder is dat, hè! Ik knijp er wel eens in, maar dat is verder niet gevaarlijk hoor. Hij is zo stevig, daar merkt 'ie niets van. Ook tijdens het spelen in je buik heb ik er geen last van daar is 'ie lang genoeg voor. Als ik straks geboren ben, is de navelstreng net zo lang als ik!

Mijn mama

ongemakkelijk

Mooi zeg, je bent 23 weken zwanger! Hopelijk gaat het goed met je en heb je weinig last van kwaaltjes. Een zwangerschapskwaaltje waar je je misschien wat ongemakkelijk bij kan voelen, is de vorming van aambeien. Ze kunnen aan de buiten- en aan de binnenkant van je anus zitten en verdwijnen (meestal) weer na de bevalling. Verlicht de last een beetje door vezel- en vochtrijke voeding te eten waardoor je ontlasting zacht blijft en pers zo min mogelijk mee. Blijf je last houden? Vraag bij de apotheek om een miniklysma of om een aambeienzalf.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 23
"Onze man vermaakt zich prima in mijn buik. Hij is veel wakker en aan t boksen, vooral snachts is t feest!"
Mandy
"Vandaag precies 23 weken, onze kleine man is flink actief en trappelt er flink op los, zelfs papa heeft hem al een paar keer gevoeld !"
Jennifer
"Super , Vandaag 23 weken en 1 dag en er word al druk getrappeld in mn buik , papa heeft nog geen geschop kunnen voelen helaas"
Amber
"TOP! ze beweegt veel en is lekker druk. Papa heeft haar nog niet gevoeld helaas."
Sabine
"23,4 Als we tegen onze kleine meid praten trappelt ze onze stem al flink tegemoet. "Hier ben ik!" ...Nu al verliefd op die kleine voetjes ?"
Carolien
"Vandaag 23+3 zwanger. Wat heerlijk om jou steeds te voelen trappelen, kleine meid. Het blijft zo bijzonder en we genieten er echt van."
Sabrina
"23 + 3 een kleine druktemakertje in mn buik die t heel goed doet. Alles verloopt voorspoedig. Nieuwsgierig wat t wordt hij/zij?? Verassing!"
Mariska
"Wat zijn die 2 aanwezig zeg in mijn buik:-) fijn om ze te voelen. Voel me goed, alleen lang staan op hoge hakken zorgt voor enorme enkels;-)"
Sabrina
"Druk druk druk in mijn buik. Onze meid is ontzettend actief en bewegelijk. Zondag kon mijn man haar ook voor het eerst voelen Special moment"
Denise
"23 weken zwanger lieve kleine meid wat heerlijk dat getrappel ik word gewoon elke ochtend blij wakker getrappelt"
Nathalie
"Kleine meid schopt steeds meer en harder. Je kunt de schopjes van buitenaf ook zien, wat bijzonder! Last van bandenpijn, maar verder super!"
Esther
"23.5 weken en over het algemeen voel ik me goed. Voor het eerst erg moe afgelopen week. Ons mannetje is al een klein acrobaatje daarbinnen!"
Esther
"Deze week extra blij als ik de baby voel.. Heb helaas hernia gekregen en lig plat dus is dat een extra blij gevoel!"
Josephine
"22+4 vandaag. Oh wat is ons kereltje druk. Heerlijk! Snachts vaak wakker door kramp in m'n rechter kuit en bandenpijn... Verder top!"
C
"23 weken: wel last van bekkenpijn en maagzuur, maar verder alleen maar genieten! Heerlijk om mijn meisje te voelen en te zien bewegen!"
Sanne
22 weken zwanger 24 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.