Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
23
loopt van dag 161 tot 168, dit is je 24e zwangerschapsweek
500 gram
30,5 centimeter

Mijn groei

Navelstreng

Sinds kort heb ik de navelstreng ontdekt die mij met jou verbindt. Wat bijzonder is dat, hè! Ik knijp er wel eens in, maar dat is verder niet gevaarlijk hoor. Hij is zo stevig, daar merkt 'ie niets van. Ook tijdens het spelen in je buik heb ik er geen last van daar is 'ie lang genoeg voor. Als ik straks geboren ben, is de navelstreng net zo lang als ik!

Mijn mama

ongemakkelijk

Mooi zeg, je bent 23 weken zwanger! Hopelijk gaat het goed met je en heb je weinig last van kwaaltjes. Een zwangerschapskwaaltje waar je je misschien wat ongemakkelijk bij kan voelen, is de vorming van aambeien. Ze kunnen aan de buiten- en aan de binnenkant van je anus zitten en verdwijnen (meestal) weer na de bevalling. Verlicht de last een beetje door vezel- en vochtrijke voeding te eten waardoor je ontlasting zacht blijft en pers zo min mogelijk mee. Blijf je last houden? Vraag bij de apotheek om een miniklysma of om een aambeienzalf.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 23
"23 weken zwanger van onze twins! Me buikje groeit goed en de baby's bewegen erg veel! Papa heeft jullie vorige week al een keer mogen voelen"
XJ
"23+4 zwanger van een jongen en een meisje...ze dansen regelmatig de samba in mijn buik en dat is goed te zien en te voelen!Buik groeit enorm"
Nienke
"Sinds deze week voel ik je steeds vaker trappelen. Je reageert op de stem van je broer en op aanrakingen van papa of mama."
Britt
"Jullie zijn met z'n tweeën. En sinds deze week zijn jullie nu voor iedereen te zien en te voelen."
Nicolle
"Soms wat moe,veel last van maagzuur mn ‘s nachts. Voel mijn kleine steeds actiever bewegen. Pappa heeft het helaas nog niet kunnen voelen."
Debbie
"Mama's buik groeit goed en we genieten van je. Zelfs papa voelt je regelmatig en vanuit de buitenkant ook goed te zien!"
Sabina
"Ik voel me trots, happy en blij! Dus showen die buik! Lang staan op me werk wordt vermoeiend. Verder veel getrappel de hele dag door !"
M
"Bijzonder gevoel al die bewegingen, vriendlief heeft het nog niet kunnen voelen helaas. Verder geen last. Valt me op dat de tijd vliegt...."
Ilona
"Wauw wat beweeg je al veel. Voor het slapen gaan genieten je papa en ik even van je getrappel, wat altijd rond dezelfde tijd komt.."
Steph
"Je maak me standaard om 3:30 wakker met getrappel tegen me blaas. Papa en je zusjes hebben ook al meegenoten van je getrappel...meisie."
Lymardi
"23+1 actief meisje in mijn buik, voel me zo goed! Papa heeft haar nog niet gevoeld, komt vast snel."
Annelies
"Geweldig die bewegingen in mijn buik. Papa heeft onze kleine prins ook al meerdere malen gevoeld! Verder wat last van maagzuur ;)"
Melanie
"Geniet van alle bewegingen. Zelf lekker aan het zwangerschapszwemmen. Soms kramp en vergeetachtig, verder super"
Anne
"Op en top genieten van onze kleine druktemaker, als papa geluk heeft voelt hij haar ook af en toe. Voel ik me goed op wat rugklachten na."
Tessa
"Last van slapeloosheid, nog steeds heel veel moe maar voor de rest alles goed! Buikje komt in de weg te zitten maar bewegingen zijn zo leuk"
M
22 weken zwanger 24 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.