Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
8
loopt van dag 56 tot 63, dit is je 9e zwangerschapsweek
0 gram
2 centimeter

Mijn groei

armen en handjes

Weet je nog dat ik een paar weken geleden wat uitstulpinkjes had? Die zijn nu uitgegroeid tot armen en handjes! Ik heb alleen nog geen vingers, mijn handen hebben nu nog het meeste weg van peddels. Dat is best handig bij het zwemmen in jouw buik

Mijn mama

wat wel en wat niet?

Wat mag je wel en wat mag je niet eten als je 8 weken zwanger bent, maar waar je ook de rest van je zwangerschap rekening mee moet houden. Er wordt wel eens gezegd dat je tijdens de zwangerschap moet eten voor twee. Ergens klopt dat wel, maar dan gaat het niet om de hoeveelheid, maar om de kwaliteit van wat je eet. Voeding is ontzettend belangrijk in de zwangerschap. Eet dus niet te veel of te weinig, maar eet vooral gezond.

Belangrijk om te eten zijn: zo’n 2x per week vette vis (haring, zalm of sardines) en 400 ml melk(producten). Rauw vlees, kaas gemaakt van rauwe melk (lait cru), voorverpakte gerookte vis, roofvis en orgaanvlees kun je beter laten staan.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 8
"Dagelijks last van misselijkheid en vermoeidheid. Volgende week de 1e echo. Erg spannend! :)"
S.
"Pff hallo maagzuur, naast idd ook totaal niet weten wat te eten (behalve geroosterd brood met huzarensalade en taksi :)), heel moe maar blij"
B.
"Nergens last van hier hoor!"
S
"7+5 en een partij chagarijnig :,) Misselijk ook, niet spugen maar niet weten wat te eten. Dat gaat ook weer voorbij :)"
Vix
"Klachten zoals benoemd, maar ook zo gelukkig met dit kleine wondertje! Daar heb ik het graag voor over!"
M
"Misselijkheid de hele dag door en nachtelijk misselijk wakker worden, maagzuur en vermoeidheid. Pittiger dan de weken ervoor"
M
"8w+1d, misselijkheid neemt gelukkig af. Moeheid slaat vooral ‘s avonds toe. Blij met onze Frummel??!"
Shanice
"Gelukkig ben ik tot nu toe alleen nog maar erg moe en heb ik rommelende darmen. Succes iedereenn!!!!"
Danielle
"De ene dag voel ik mij top en de andere dag hang ik boven de wc en kan ik alleen maar op de bank liggen. Best lastig met een tweeling van 3"
Nummer5onderweg
"Eerste echo gehad. Wat een wonder, zo klein en het hartje klopt al. Verder ziek als een hond maar dat is niet erg: mn hormonen doen het goed"
Eva
"8 week zwanger, van onze 1e, misselijk in de ochtend en erg moe,"
Iris
"Misselijk..de vermoeidheid valt gelukkig nog mee. Tevens buikgriep gekregen :("
Irene
"Al moe bij het opstaan! Misselijkheid valt mee. Hopelijk blijft de kleine nu zitten na een eerdere miskraam en 3 jr ovulatie inductie."
Sanne
"Vandaag 8 weken en 5 dagen zwanger van ons pgd-wonder.. wat voel ik me beroerd constant misselijk, last van mijn buik en duizelig."
Meike
"met Echo gehad en deze was goed! Na 3 jr ziekenhuis, IUI,IVF en ICSI groeit er iets.. nu leren accepteren en leren genieten.. niet misselijk"
Mirjam
7 weken zwanger 9 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.