Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
8
loopt van dag 56 tot 63, dit is je 9e zwangerschapsweek
0 gram
2 centimeter

Mijn groei

armen en handjes

Weet je nog dat ik een paar weken geleden wat uitstulpinkjes had? Die zijn nu uitgegroeid tot armen en handjes! Ik heb alleen nog geen vingers, mijn handen hebben nu nog het meeste weg van peddels. Dat is best handig bij het zwemmen in jouw buik

Mijn mama

wat wel en wat niet?

Wat mag je wel en wat mag je niet eten als je 8 weken zwanger bent, maar waar je ook de rest van je zwangerschap rekening mee moet houden. Er wordt wel eens gezegd dat je tijdens de zwangerschap moet eten voor twee. Ergens klopt dat wel, maar dan gaat het niet om de hoeveelheid, maar om de kwaliteit van wat je eet. Voeding is ontzettend belangrijk in de zwangerschap. Eet dus niet te veel of te weinig, maar eet vooral gezond.

Belangrijk om te eten zijn: zo’n 2x per week vette vis (haring, zalm of sardines) en 400 ml melk(producten). Rauw vlees, kaas gemaakt van rauwe melk (lait cru), voorverpakte gerookte vis, roofvis en orgaanvlees kun je beter laten staan.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 8
"Hele dag door misselijk en uitgeput naar een werkdag ( thuis) Ook weinig trek in avondeten en kan alleen maar kleine porties eten......"
So
"Ontzettend moe maar gelukkig ?? 8.3"
L.
"Wat ben ik moe zeg... en s’nachts lig ik te draaien. Misselijkheid lijkt iets minder te worden... gezond eten valt niet altijd mee..."
Sabine
"Ik voel me goed! Wel steeds moe en geen zin in (warm) avondeten... Helaas door Corona wel de eerste echo moeten missen!"
A.
"Ondanks perfecte echo op 8.2 wk elke dag onzeker door weinig symptomen. Meerdere miskramen gehad dus genieten lukt nog niet."
Naomi
"7,2 weken .Maandag hartje zien kloppen , blijft een groot mooi wonder! Smiddags en savonds Flink moe! Snel een Sago humeur!!"
Jacoba
"8+1 vooral erg moe en constant honger, eergisteren 1e echo gehad en het hartje zien kloppen.. zo bijzonder!!"
L
"‘s Morgens heel vroeg klaarwakker, met name aan het eind vd dag opgeblazen gevoel en in de loop vd dag snel vermoeid."
Anne
"Dagelijks last van misselijkheid en vermoeidheid. Volgende week de 1e echo. Erg spannend! :)"
S.
"Pff hallo maagzuur, naast idd ook totaal niet weten wat te eten (behalve geroosterd brood met huzarensalade en taksi :)), heel moe maar blij"
B.
"Nergens last van hier hoor!"
S
"7+5 en een partij chagarijnig :,) Misselijk ook, niet spugen maar niet weten wat te eten. Dat gaat ook weer voorbij :)"
Vix
"Klachten zoals benoemd, maar ook zo gelukkig met dit kleine wondertje! Daar heb ik het graag voor over!"
M
"Misselijkheid de hele dag door en nachtelijk misselijk wakker worden, maagzuur en vermoeidheid. Pittiger dan de weken ervoor"
M
"8w+1d, misselijkheid neemt gelukkig af. Moeheid slaat vooral ‘s avonds toe. Blij met onze Frummel??!"
Shanice
7 weken zwanger 9 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.