Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
8
loopt van dag 56 tot 63, dit is je 9e zwangerschapsweek

Je bent net zwanger, wat bijzonder hè? Nu kun jij één van de Moeders voor Moeders worden, en zo stellen met een kinderwens helpen. Hoe? Heel simpel, door je aan te melden bij Moeders voor Moeders.

0 gram
2 centimeter

Mijn groei

armen en handjes

Weet je nog dat ik een paar weken geleden wat uitstulpinkjes had? Die zijn nu uitgegroeid tot armen en handjes! Ik heb alleen nog geen vingers, mijn handen hebben nu nog het meeste weg van peddels. Dat is best handig bij het zwemmen in jouw buik

Mijn mama

wat wel en wat niet?

Wat mag je wel en wat mag je niet eten als je 8 weken zwanger bent, maar waar je ook de rest van je zwangerschap rekening mee moet houden. Er wordt wel eens gezegd dat je tijdens de zwangerschap moet eten voor twee. Ergens klopt dat wel, maar dan gaat het niet om de hoeveelheid, maar om de kwaliteit van wat je eet. Voeding is ontzettend belangrijk in de zwangerschap. Eet dus niet te veel of te weinig, maar eet vooral gezond.

Belangrijk om te eten zijn: zo’n 2x per week vette vis (haring, zalm en makreel) en 400 ml melk(producten). Rauw vlees, kaas gemaakt van rauwe melk (lait cru), voorverpakte gerookte vis, roofvis en orgaanvlees kun je beter laten staan.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 8
"Alleen wat pijnlijke borsten. Verder merk ik niets."
Linsey
"Heel de dag door misselijk, daardoor ook niet in staat om veel te doen. Daarnaast ook heel erg moe en pijnlijke borsten."
Joyce
"Heel veel slapen samen met mijn kleine. Heb het echt nodig. Moet blijven eten om misselijkheid te onderdrukken"
Charlotte
"Een beetje moe en misselijk, maar goed vol te houden. Wel heel de dag honger! Morgen de eerste echo, spq"
Jamie
"Misselijkheid komt en gaat, moeheid blijft wel. Veel dingen wil ik niet eten vanwege smaak. Liefst alleen mandarijnen! :p"
Suzan
"Heel moe en af en toe misselijk. Heel vervelend voor mijn zoontje van bijna 4 en dochtertje van 1 1/2 maar voor de rest gelukkig goed. Mijn"
Daisy
"Heel moe en af en toe misselijk. Heel vervelend voor mijn zoontje van bijna"
Daisy
"Ondanks dat ik erg moe ben, voel ik me beter dan ooit!"
Nancy
"Haast nergens last van. Had ik bij de 1e ook niet. Vraag me soms wel af of er nog wel wat zit :P"
Moontje
"Na 2 weken ontzettend miselijk te zijn geweest. Voel ik me nu een stuk beter. Kan zelfs weer lekker eten. Ben nog wel ontzettend moe."
Maudy
"Heel moe maar heel blij. Hartje zien kloppen bij 7 weken echo. Lust sommige dingen niet meer. Eet liefst simpele smaken."
Jo
"Opgeblazen gevoel, gevoelig voor luchtjes maar gelukkig nog niet misselijk. Moet nog steeds wennen aan m'n zwangerschap!"
Judith
"Moe, misselijk, hoofdpijn en s nachts ineens trek. Hoop dat het snel beter word. Vandaag echo gehad, wat een wonder :-)"
Alice
"Moe koud warm misselijk eten weer overgeven. Kan niet wachten tot de eerste periode over is en ik minder misselijk ben."
M
"Wel een beetje schuldig naar ons mannetje van 1,5 aangezien ik zo MOE en Misselijk ben. En ineens is het overal koud brrrr.."
Michelle
7 weken zwanger 9 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.