Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
8
loopt van dag 56 tot 63, dit is je 9e zwangerschapsweek
0 gram
2 centimeter

Mijn groei

armen en handjes

Weet je nog dat ik een paar weken geleden wat uitstulpinkjes had? Die zijn nu uitgegroeid tot armen en handjes! Ik heb alleen nog geen vingers, mijn handen hebben nu nog het meeste weg van peddels. Dat is best handig bij het zwemmen in jouw buik

Mijn mama

wat wel en wat niet?

Wat mag je wel en wat mag je niet eten als je 8 weken zwanger bent, maar waar je ook de rest van je zwangerschap rekening mee moet houden. Er wordt wel eens gezegd dat je tijdens de zwangerschap moet eten voor twee. Ergens klopt dat wel, maar dan gaat het niet om de hoeveelheid, maar om de kwaliteit van wat je eet. Voeding is ontzettend belangrijk in de zwangerschap. Eet dus niet te veel of te weinig, maar eet vooral gezond.

Belangrijk om te eten zijn: zo’n 2x per week vette vis (haring, zalm en makreel) en 400 ml melk(producten). Rauw vlees, kaas gemaakt van rauwe melk (lait cru), voorverpakte gerookte vis, roofvis en orgaanvlees kun je beter laten staan.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 8
"De heledag door maagzuur, enorme trek, boeren en helaas ook van onder. Verder voel ik me heerlijk. Woensdag 1e echo, spannend"
C
"Moe en misselijkheid zijn mijn twee ‘vrienden’ op dit moment waar ik mee opsta en naar bed ga. ;) Ook de pukkels komen tevoorschijn!"
Marjoleine
"Mijn emoties gaan op en neer, weinig zin om eten te koken. Veel zin in een vette hap. A.s. donderdag 1e echo... Super spannend."
Chantal
"Zo bijzonder! Zwanger na 2 ronden icsi. In het ziekenhuis al een kloppend hartje gezien! Maar die moeheid... Kan de hele dag wel slapen!"
Lean
"Week 8, vorige week hartje zien kloppen. Zere borsten, waardoor slecht slapen. Sowieso de hele dag wel gesloopt! 20/12 11 weken echto"
Lo
"Afgelopen vrijdag eerste echo gehad en een kloppend hartje! Zo bijzonder. Af en toe flink misselijk, maar verder voel ik me redelijk goed!"
Marjolein
"Kiplekker! Nog niets geen kwaaltjes, gewoon genieten?"
Margerita
"Vorige week al een kloppend hartje gezien! De hele dag door lichte crackers, helpt tegen de continue misselijkheid!"
A
"Volgens mij heb ik last van alle kwaaltjes die bestaan, oververmoeid, pijnlijke borsten, last van mn rug, misselijk, pukkels, nog meer moe.."
Mirte
"Pff, wat een week. Gelukkig hadden we allebei vakantie en kon ik dus rustig opstaan, nadat ik minimaal 2x boven de wc heb gehangen.."
Anne
"Vandaag Precies 8 weken. Heel erg moe. Kan de hele dag wel slapen. Mijn darmen zijn een zooitje. Nog 2 wk wachten op de echo.. onzekere tijd"
Mama27
"Gisteren de eerste echo gehad, kloppend hartje gezien :) Super blij, maar verder een beetje suf in de ochtend, geen misselijkheid."
Saar
"Word z'n 2-3x per nach twakker van de pijn in m'n borsten. En enorm kortademig. Verder niet moe, misselijk, verstopt niks!! Hoe fijn:)"
Julia
"Bizar beroerd! 15/20 x kokhalzen per dag, maar er komt niks. Ook lust ik helemaal niks meer... Het is het waard, maar wat een rotgevoel!"
Suus
"Heel benieuwd naar de 8-weken echo overmorgen!"
Juul
7 weken zwanger 9 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.