Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
8
loopt van dag 56 tot 63, dit is je 9e zwangerschapsweek
0 gram
2 centimeter

Mijn groei

armen en handjes

Weet je nog dat ik een paar weken geleden wat uitstulpinkjes had? Die zijn nu uitgegroeid tot armen en handjes! Ik heb alleen nog geen vingers, mijn handen hebben nu nog het meeste weg van peddels. Dat is best handig bij het zwemmen in jouw buik

Mijn mama

wat wel en wat niet?

Wat mag je wel en wat mag je niet eten als je 8 weken zwanger bent, maar waar je ook de rest van je zwangerschap rekening mee moet houden. Er wordt wel eens gezegd dat je tijdens de zwangerschap moet eten voor twee. Ergens klopt dat wel, maar dan gaat het niet om de hoeveelheid, maar om de kwaliteit van wat je eet. Voeding is ontzettend belangrijk in de zwangerschap. Eet dus niet te veel of te weinig, maar eet vooral gezond.

Belangrijk om te eten zijn: zo’n 2x per week vette vis (haring, zalm en makreel) en 400 ml melk(producten). Rauw vlees, kaas gemaakt van rauwe melk (lait cru), voorverpakte gerookte vis, roofvis en orgaanvlees kun je beter laten staan.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 8
"Bizar beroerd! 15/20 x kokhalzen per dag, maar er komt niks. Ook lust ik helemaal niks meer... Het is het waard, maar wat een rotgevoel!"
Suus
"Heel benieuwd naar de 8-weken echo overmorgen!"
Juul
"Heel benieuwd naar de 9"
Juul
"Krampen, bruine afscheiding en bloedverlies. Ook hevige kramp in de darmen. Voel me vreselijk onzeker. Nu 1e echo: bang voor slecht nieuws."
Anouk
"Moe en weinig eetlust. Aankomende donderdag eerste echo. Zo spannend! Dan 9W"
Marjolein
"Suuuuuuper moe. Ik lijk wel een oude vrouw qua energie. Powernappies zijn Mn lievelings??. Bijna de echo. Spannend!"
Janneke
"Enorm last van HG, extreme misselijkheid, tot ziekenhuis opname aan toe. Gelukkig enorm veel hulp van mn mannen!"
Roos
"Morgen de 2e echo , ik ben dan precies 8 weken.. zenuwslopend want met 5 weken had ik al een echo en toen zagen 2 bevruchtte eitjes.."
Cindy
"Heel veel slapen. Weinig eetlust en mijn darmen zijn een zooitje. Langzaam aan familie vertellen dat we eindelijk een kleintje verwachten"
Tosca
"Moe misselijk en pijnlijke borsten, met 6+6 al hartje gezien en gehoord. Nu8w #happy"
S.
"Gisteren het hartje zien kloppen en werd me verteld dat ik uitgerekend ben op mijn overleden vaders verjaardag.. Huilen! Verder misselijk, m"
Linda
"Maandag eerste echo gehad. Vanaf de positieve test het gevoel dat er 2 wondertjes zijn en ja hoor, 2 mooie kloppende hartjes gezien."
Mischa
"Gisteren allereerste echo gezien, wauw wat een gevoel dat dat kloppend hartje je geeft! Nu al zoveel liefde! Verder weinig last; dankbaar!"
Linda
"na IVF tp 3 zwanger! Misselijk, zere borsten, nergens zin in, maar zoooo gelukkig!!! kloppend hartje maakt alles goed!"
Inge
"Moe, pijnlijke borsten, ( nog ) niet misselijk, vorige week 1ste echo gehad. Super blij..kloppend hartje gezien!"
Fiona
7 weken zwanger 9 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.