Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
8
loopt van dag 56 tot 63, dit is je 9e zwangerschapsweek
0 gram
2 centimeter

Mijn groei

armen en handjes

Weet je nog dat ik een paar weken geleden wat uitstulpinkjes had? Die zijn nu uitgegroeid tot armen en handjes! Ik heb alleen nog geen vingers, mijn handen hebben nu nog het meeste weg van peddels. Dat is best handig bij het zwemmen in jouw buik

Mijn mama

wat wel en wat niet?

Wat mag je wel en wat mag je niet eten als je 8 weken zwanger bent, maar waar je ook de rest van je zwangerschap rekening mee moet houden. Er wordt wel eens gezegd dat je tijdens de zwangerschap moet eten voor twee. Ergens klopt dat wel, maar dan gaat het niet om de hoeveelheid, maar om de kwaliteit van wat je eet. Voeding is ontzettend belangrijk in de zwangerschap. Eet dus niet te veel of te weinig, maar eet vooral gezond.

Belangrijk om te eten zijn: zo’n 2x per week vette vis (haring, zalm en makreel) en 400 ml melk(producten). Rauw vlees, kaas gemaakt van rauwe melk (lait cru), voorverpakte gerookte vis, roofvis en orgaanvlees kun je beter laten staan.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 8
"Zo ontzettend moe en slecht slapen. En veel plasse n maar gelukkig geen misselijkheid. Nu 14 maanden na een maagverkleining 8+6 zwanger."
Mary jane
"Vandaag precies 8 weken. Moe, moe, moe, moe.... verder gaat het goed. Vrijdag hoor ik het hartje (als het goed is) spannende tijd!"
Leonie
"Moe, soms misselijk en wat gespannen. Vandaag de 1ste echo in het ziekenhuis gehad omdat de v.k. 2 hartjes zag!!"
Cindy
"Ben freelancer die eigen tijd indeelt. Gelukkig nu rustig op werk, maar door misselijkheid en vermoeidheid werk ik nu bijna helemaal niet. O"
Nikki
"Vandaag precies 8 weken. Misselijk maar iedere dag meer hoopvol dat je blijft. Volhouden, kleintje!"
M.
"8 weken en voel me moe, moe en nog eens moe. En ik heb totaal geen zin in eten waardoor ik al veel ben afgevallen. Verder mag ik niet klagen"
Miek
"Erg vermoeid, misselijk met vlagen, ontzettende trek in melk!"
Viola
"8+2 Moe, misselijk, kokhalzen, vaak plassen, smorgens lage rugpijn. Gelukkig ook deze zwangerschap emesafene gekregen van h.a. (aanrader!)"
Mama
"Moe, misselijk (kokhalzen), vaak plassen, soms wat lage rugpijn. Maar voor een goed doel! De 1e echo gehad en het hartje klopt!"
M
"Na 7jr bewust zonder traject toch een wonder in mijn buik. Had het al opgegeven. Loslaten doet wonderen"
Ellen
"Yeahh 2de opkomst super blij & super opgeblazen. Moe, moe en moe!"
Rijna
"Relatief goed, bijna niet misselijk ,soms wat draaierig. Maar voel me goed en bijzonder dat er een kindje in mij groeit."
Sylvie
"Ik ben wel heel dankbaar want is niet vanzelfsprekend om zwanger te worden.Niet misselijk.Alleen buikpijn maar Roosvicee laxo is m'n vriend"
Gerrit
"Moe moe moe net als bij m'n vorige zwangerschap. 1 verschil. Toen kon ik smiddags slapen. Nu heb ik een peuter bij me die niet wil slapen"
Gerrit
"Zo dankbaar dat ik weer (2e keer) zwanger mag zijn. Ben wel erg bang dat er iets mis gaat, hoop overmorgen een te hartje horen! En zoo moe"
Lonneke
7 weken zwanger 9 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.