Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
30
loopt van dag 210 tot 217, dit is je 31e zwangerschapsweek
1300 gram
38 centimeter

Mijn groei

Weet je dat ik inmiddels al zo'n 38 centimeter ben? Het gaat hard, he! Op dit moment krijgen mijn oren hun vaste vorm. En de haartjes die ik rond week 15 kreeg, vallen er nu bijna allemaal af. Dat komt in het vruchtwater terecht en dat drink ik dan weer op. Dat klinkt misschien een beetje vies, maar het is juist goed! Zo worden mijn darmen namelijk alvast getraind.

Mijn mama

voorbereidingsweeën

Jouw zwangerschap telt 30 weken en misschien heb je al kennis gemaakt het met fenomeen ‘harde buiken’. Wist je dat dit een voorbereiding is op de bevalling van straks? De spieren van je baarmoeder trekken af en toe even samen en dat geeft het gevoel van een harde, strakke buik. Je kindje merkt hier niets van, maar als je er regelmatig last van hebt, is het handig om het even te laten checken door de verloskundige. Waarschijnlijk ben je dan te druk.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 30
"Voel me best goed! Wel snel vermoeid en krijg last van rug en zij pijn tijdens t slapen. Baby is ook al beetje ingedaald!"
Lindsey
"Nog maar 10 weken! Heerlijk dat getrappel, het lijkt nu wel wat zwaarder te worden. Maar we genieten!!"
Lydia
"30+1. Na 2W vakantie eerste week weer gewerkt 40uur,best zwaar nu,veel vocht,zomergriep erbij, lichte verhoging.Kleine meid maakt het goed."
Kimberley
"Placenta werkt niet goed-> ze is te klein-> wekelijks controle in het erasmus en soieso bevallen met 37weken. Ze beweegt goed??"
Anouska
"Hele fijne groeiecho gehad, 1550 gr weegt onze prins al! Mama doet t ook goed, (nog) geen tekenen van PE en HELLP."
Mandy
"30 weken alweer!! De afgelopen 14 weken zijn voorbij gevlogen! Je bent heerlijk druk en ik geniet van elke seconde!! Het wordt nu wel zwaar!"
Suzan
"Vandaag 30 weken alweer!! :D Je bent zo lekker druk en hebt af en toe de hik!! Zo bijzonder om dat te voelen!! Wacht met smart op je!! <3"
Lilian
"30 weken alweer. Mijn kleine meid is actief. Ben soms blij als ze even gaat als. Afgelopen weer een rondleiding op de verloskamer gehad :-)"
Lieke Pellis
"30 weken. Ik ben helemaa verliefd op m’n kleine meisje. Het getrappel is heel fijn en ik kan niet wachten om je in m’n armen te hebben!"
Lai
"Regelmatig last van maagzuur en slaapeloosheid... maar je getrappel maakt alles goed ! Vandaag al weer 30+1 :)"
Amber
"Je getrappel is zoooo fijn! Harde buiken zijn wat minder. 30+2 dus het schiet al op. We willen je zien kleine meid <3"
Sabine
"Je getrappel is"
Sabine
"30+ 3 veel getrappel en beweegelijkheid van ons kleine hummeltje. Nog 4 weken werken en dan verlof. Aftellen is begonnen..!!!"
Mariska
"30+1 wk eindelijk voel ik je bewegen in mijn buik! Heerlijk gevoel!! Alleen veel last van harde buiken en last van mijn rug en stuitje :-("
Ashley
"Bijna 30 wkn. Heel veel rug en bekkenpijn, slapeloosheid. Het getrappel van haar maakt alles goed :-)"
Marijke
29 weken zwanger 31 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.