Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
30
loopt van dag 210 tot 217, dit is je 31e zwangerschapsweek
1300 gram
38 centimeter

Mijn groei

Weet je dat ik inmiddels al zo'n 38 centimeter ben? Het gaat hard, he! Op dit moment krijgen mijn oren hun vaste vorm. En de haartjes die ik rond week 15 kreeg, vallen er nu bijna allemaal af. Dat komt in het vruchtwater terecht en dat drink ik dan weer op. Dat klinkt misschien een beetje vies, maar het is juist goed! Zo worden mijn darmen namelijk alvast getraind.

Mijn mama

voorbereidingsweeën

Jouw zwangerschap telt 30 weken en misschien heb je al kennis gemaakt het met fenomeen ‘harde buiken’. Wist je dat dit een voorbereiding is op de bevalling van straks? De spieren van je baarmoeder trekken af en toe even samen en dat geeft het gevoel van een harde, strakke buik. Je kindje merkt hier niets van, maar als je er regelmatig last van hebt, is het handig om het even te laten checken door de verloskundige. Waarschijnlijk ben je dan te druk.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 30
"30+6 mannetje heeft het druk daarbinnen. Gelukkig goed vol te houden met de warmte. Nog 3 weken en dan gaan we met verlof."
Kim
"30+6"
Kim
"30+3 kereltje is heerlijk druk. Afzien met het warme weer, nog 6 weken werken. Controles steeds goed, zo trots op ons ventje"
Larissa
"30+3"
Larissa
"Hittegolf! Best pittig, nu al met verlof/ziekmelding, vaak benauwd en emotioneel... Ik vind t zwaar, met kindje gelukkig alles goed :)"
Judith
"Suiker en instabiliteit, hulde aan fysio! Twee weken te zwaar, je bent en wordt een lekker beukertje, zo zin om je te zien!"
Dapje
"Ons meisje lekker druk. Vooral bij het afspelen van het muziekdoosje. Ben nu wel heel nieuwsgierig hoe ze straks zal zijn"
Nathalie
"30w vandaag! Nog maar 10 weekjes, super spannend.. maar zo onwijs zin om hem te ontmoeten.."
Peej
"30 weken zwanger alweer! Vanmorgen te horen gekregen dat je nu in stuit ligt. Ga je wel op tijd goed liggen? :) nog maar 7 kilo aangekomen!"
Melissa
"Voel me best goed! Wel snel vermoeid en krijg last van rug en zij pijn tijdens t slapen. Baby is ook al beetje ingedaald!"
Lindsey
"Nog maar 10 weken! Heerlijk dat getrappel, het lijkt nu wel wat zwaarder te worden. Maar we genieten!!"
Lydia
"30+1. Na 2W vakantie eerste week weer gewerkt 40uur,best zwaar nu,veel vocht,zomergriep erbij, lichte verhoging.Kleine meid maakt het goed."
Kimberley
"Placenta werkt niet goed-> ze is te klein-> wekelijks controle in het erasmus en soieso bevallen met 37weken. Ze beweegt goed??"
Anouska
"Hele fijne groeiecho gehad, 1550 gr weegt onze prins al! Mama doet t ook goed, (nog) geen tekenen van PE en HELLP."
Mandy
"30 weken alweer!! De afgelopen 14 weken zijn voorbij gevlogen! Je bent heerlijk druk en ik geniet van elke seconde!! Het wordt nu wel zwaar!"
Suzan
29 weken zwanger 31 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.