Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
30
loopt van dag 210 tot 217, dit is je 31e zwangerschapsweek
1300 gram
38 centimeter

Mijn groei

Weet je dat ik inmiddels al zo'n 38 centimeter ben? Het gaat hard, he! Op dit moment krijgen mijn oren hun vaste vorm. En de haartjes die ik rond week 15 kreeg, vallen er nu bijna allemaal af. Dat komt in het vruchtwater terecht en dat drink ik dan weer op. Dat klinkt misschien een beetje vies, maar het is juist goed! Zo worden mijn darmen namelijk alvast getraind.

Mijn mama

voorbereidingsweeën

Jouw zwangerschap telt 30 weken en misschien heb je al kennis gemaakt het met fenomeen ‘harde buiken’. Wist je dat dit een voorbereiding is op de bevalling van straks? De spieren van je baarmoeder trekken af en toe even samen en dat geeft het gevoel van een harde, strakke buik. Je kindje merkt hier niets van, maar als je er regelmatig last van hebt, is het handig om het even te laten checken door de verloskundige. Waarschijnlijk ben je dan te druk.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 30
"Schoppen kan je als de beste en vooral als ik lekker wil slapen. Je grote broer en zus kunnen niet wachten tot je er bent."
Sabine
"Mannetje beweegt er flink op los soms! Ik ben best snel moe (heb nog een zoontje van 3 jaar rondlopen) maar verder voel ik me goed!"
Cindy
"30+1 uit de groeiecho ben je groot en al 1700gram, zal je van je papa hebben! Lief meisje, we kijken naar je uit!"
Carmen
"Ik voel mij goed, slapen wordt wat lastiger en veel last van vocht in de benen. De baby beweegt volop, blij dat het zo goed gaat :)"
Mandy
"Wat een beweeglijk mannetje, heerlijk! Voel me nog hartstikke fit. Alleen last van m'n stuitje met opstaan en gaan zitten."
BvdB
"30+1 lekker beweeglijk mannetje, blij dat je het goed doet. Spannend aangezien we je zusje vorig jaar verloren bij vroeggeboorte 20+1 week"
Saskia
"30+1, lekker beweeglijk mannetje. Blij en trots dat je het goed doet"
Saskia
"30+2 vandaag. Even een weekje niet snoepen al mijn cravings van de afgelopen maanden. Poppetje is vrij groot. Last van bekkenpijn, dat wel."
Maaike
"Precies 30wk blij dat alles goed gaat, vorig jaar vroeggeboorte gehad bij 22wk. Het blijft spannend, erg beweeglijk de kleine dat is fijn :)"
Tineke
"30+3 Een heerlijk beweeglijk kereltje en weinig energie voor mama. Af en toe van die heerlijke moodswings, maar verder alles rustig."
Marit
"30+1 dodmoe en mega last van bekkeninstabiliteit. Kan soms nauwelijks meer lopen. Met ons manneke gelukkig alles goed maar tel de weken wel"
Jo
"30+1 last van maagzuur, rugpijn en weinig slaap. Onze jongens zijn lekker druk! Heerlijk dat gevoel!!"
Chayenne
"Eindelijk 30 weken. Ben erg kortademig. Groeiecho zag er goed uit. En 3d echo gehad. Wat ben je mooi :-)"
Babyvijf
"Ben 30 weken +2 dagen.slaap met kussen tussen mijn benen.maar lieverd ik heb het voor je over."
Laura
"30+4! Rugpijn na lang zitten. Na nachtrust is alles weer ontspannen. Slaap nog heerlijk zonder extra kussens. Kindje beweegt veel!"
Maria
29 weken zwanger 31 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.