Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
18
loopt van dag 126 tot 133, dit is je 19e zwangerschapsweek
200 gram
20 centimeter

Mijn groei

Ik kijk er scheel van

Mijn armen en benen worden steeds langer en daardoor beweeg ik nog meer. Omdat mijn spieren zich steeds verder ontwikkelen, kan ik dit steeds makkelijker zelf regelen. Verder ben ik hard bezig om mijn oogspieren te trainen. Best lastig, ik kijk er helemaal scheel van! Dat kan ik trouwens ook na m'n geboorte nog een tijdje blijven doen.

Mijn mama

voel je al iets?

Met 18 weken zwangerschap kun je met een beetje mazzel je kindje voelen! Streel maar eens voorzichtig over je buik. Je kindje voelt dit en als het even meezit zwemt ‘ie naar je hand. Het voelt als een fladderend vlindertje. Maak je vooral geen zorgen als je nog niets voelt. Dit kan ook nog best een paar weken duren. Je partner moet nog wat langer wachten. Voor het aan de buitenkant voelbaar is, ben je weer wat verder.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 18
"18 + 3.ontzettend moe.kom slecht in slaap.voel mn dochtertje sinds vorige week.die is enorm druk"
Amaryllis
"Vandaag 18+3 zwanger. Ik voel ons kindje nog niet. De enige klacht die ik heb is enorme hoofdpijn. Minder fit dan in 1e trimester eigenlijk."
MD
"Voel de baby al 2 weken. Heerlijk! Buik is ook al flink gegroeid."
anna
"Ik voel ons dochtertje veel bewegen, sinds een week :) Ik voel me stabieler, en heb weer genoeg energie."
Elice
"18+1 vandaag, voel de kleine nu iets langer dan 2 weken ( met zekerheid,daarvoor kort getwijfeld) en mijn vriend kan haar nu voelen sinds 3d"
Alessa
"18+1 ik voel me prima. Ik moet wel op tijd mijn rust pakken. Eerste zwangerschap. Ik voel alleen de luchtbelletjes..."
Nana
"Ik voel me helemaal goed. Energie is terug. Buikje begint al flink te komen. Volgens mij voel ik de baby nog niet, maar ik kan niet wachten!"
Lora
"18+3 en voel de kleine nu een weekje. Mijn man van de week ook gevoeld aan de buitenkant. Helaas veel pijn aan de rug (2de zwangerschap)."
Ik
"Bijna 18 weken. Moe, Maar voel me prima. Buik is hard aan het groeien en voel ons kleine meisje dagelijks. Vooral als ik rustig zit."
Marjolein
"18w1d Ik voel je veel bewegen en blij dat het goed met jou gaat. Ik zit helaas ziek thuis vanwege zeurende buikpijn (groeipijn/harde buiken)"
Stefanie
"Voel me goed de kleine begint al lekker te bewegen voel soms wel bewegingen (mooi gevoel)"
Rosita
"Best goed! Moeheid is stukken minder, denk dat ik de kleine al voel, soms wat drukkends in mn buik.. apart & fijn! We krijgen een jongen!!??"
Ellen
"Heerlijk dat ik nu de kleine kan voelen! Zo gezellig! En helemaal gelukkig dat mijn eerste grote broer wordt van een zusje, dankbaar!"
Lonneke
"Ik voel me goed! Wel sneller moe. De baby voel ik nu 2 weken, de ene keer meer dan de andere keer. Nu 18 wk en 1 dag. Bijzonder!!"
Marije
"Ik heb veel hoofdpijn. We hebben gehoord dat het een jongen is. Ik voel hem nog niet van binnen. Aan de buitenkant soms ineens wel te zien."
Romy
17 weken zwanger 19 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.