Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
20
loopt van dag 140 tot 147, dit is je 21e zwangerschapsweek
320 gram
25 centimeter

Mijn groei

Ik hoor je

Ik kan je horen praten! Mijn gehoor ontwikkelt zich steeds beter en behalve het werken van jouw darmen, het kloppen van je hart en het stromen van je bloed, hoor ik ook andere geluiden van buitenaf. Rustige muziek bijvoorbeeld, vind ik heel leuk. Maar liever niet te harde geluiden, daar schrik ik van!

Mijn mama

even luchten

Het lijkt misschien nog wat vroeg, maar toch is het verstandig om alvast bezig te gaan met de inrichting van de babykamer. Nu je 20 weken zwanger bent, heb je nog voldoende energie en tijd om het kamertje goed te ventileren. Dit is nodig om alle gassen in de nieuwe meubeltjes en spulletjes te laten verdampen. Dit doe je door alles in elkaar te zetten en op te bouwen en vervolgens het kamertje een paar keer goed te verwarmen en te ventileren.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 20
"Aan het herstellen van de 20 weken echo. Ons ventje bleek twee klompvoetjes te hebben. Dus we zijn nu druk in overleg met artsen."
Eluna
"Vandaag 20.3, voel me helemaal zwanger. Trots en blij met mijn buik en het getrappel daarbinnen :) Morgen de echo, ben zo benieuwd naar jou!"
Angelique
"Wat een emotionele week. Alleen maar huilen. Gekietel is nu duidelijk hard geschop geworden, fijn om te voelen(mentaal gezien dan)"
Manon
"20 weken helemaal goedgekeurd!"
Ilse
"20 weken morgen de 20 weken echo, last van me ribben en altijd nog een misselijk gevoel. Verder lang niet zo dik geworde als de 1e nu 10kilo"
Brenda
"20 wk 3 dg, voel me prima alleen last van me bekken maar verder ook alles goed met de kleine man. Kleine trapt al regelmatig!"
Lindsey
"20+5. Geweldige week. Goede echo, voel me super. Mijn vriend en ik voelen samen regelmatig schopjes! Zo gezegend :)"
Anne
"20 weken echo is goedgekeurd! Ons ventje is heel bewegelijk en voel hem regelmatig al een trappen ????"
Anouk
"Afgelopen week de 20 weken echo gehad, onze kleine man groeit goed en alles zag er keurig uit. Voel hem steeds meer bewegen! :) #happy"
Priscilla
"20+5 Afgelopen week 20 weken echo gehad: wat onwijs bijzonder! Alles goed en alles loopt volgens plan. J/M? Weten we pas bij de geboorte :)"
T
"Vandaag 20+2 .... maandag de 20 weken echo mega spannend. Ze is savond heel erig aanwezig. Buikje begind al flink te kome"
Demi
"20+4, ons kleine mannetje laat goed van zich horen en schopt me snachts soms wakker! Bijzonder! Voel me goed, wel veel rust nodig."
Marisa
"20 weken zwanger.. 20 weken echo was goed! Prachtig meisje.. Wat lekker aan het bewegen was. Kan niet geloven dat we al op de helft zitten!"
Michelle
"20 weken echo gehad! Alles is goed gelukkig! Ons mannetje groeit en ontwikkeld goed :D"
C.
"Vandaag precies 20 weken. Echo pas over een paar dagen. We vinden het erg spannend na alles wat we hebben meegemaakt. Hopen dat alles oké is"
Esther
19 weken zwanger 21 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.