Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
20
loopt van dag 140 tot 147, dit is je 21e zwangerschapsweek
320 gram
25 centimeter

Mijn groei

Ik hoor je

Ik kan je horen praten! Mijn gehoor ontwikkelt zich steeds beter en behalve het werken van jouw darmen, het kloppen van je hart en het stromen van je bloed, hoor ik ook andere geluiden van buitenaf. Rustige muziek bijvoorbeeld, vind ik heel leuk. Maar liever niet te harde geluiden, daar schrik ik van!

Mijn mama

even luchten

Het lijkt misschien nog wat vroeg, maar toch is het verstandig om alvast bezig te gaan met de inrichting van de babykamer. Nu je 20 weken zwanger bent, heb je nog voldoende energie en tijd om het kamertje goed te ventileren. Dit is nodig om alle gassen in de nieuwe meubeltjes en spulletjes te laten verdampen. Dit doe je door alles in elkaar te zetten en op te bouwen en vervolgens het kamertje een paar keer goed te verwarmen en te ventileren.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 20
"Vorige week 20w echo gehad. Alles"
Lydia
"20+4 van een tweeling, bij de echo te horen gekregen dat we een jongen en een meisje krijgen! ze groeien hard en ik ook :-). heel blij."
nienke
"Echo vorige week was helemaal goed. Vandaag 20+2 en lekker aan het genieten op vakantie. Heb hem afgelopen week voor het eerst gevoeld!"
Renée
"Vandaag precies 20 weken zwanger van ons eerste kindje! Ze is goedgekeurd bij de echo en mega beweeglijk!! Kast van bekken maar that's it!"
Lizz
"Erg druk kindje, schopt alles bij elkaar, vooral als ik even lig. Hopelijk is het een fase ??"
Muffinindeoven
"Vorige week goeie 20wkn echo gehad. Ons kleintje ligt qua lengte ver boven het gemiddelde. Word net zoals zn heit en mem dus lang haha"
Elisabeth
"Net de 20 weken echo gehad. Onze kleine meid is nu al als modelbaby gevraagd voor 3D echo trainingen. Super trots!!"
Angela
"Kleintje schopt regelmatig, wordt weer rustig als Metallica op staat."
Laura
"Morgen 20 weken en een echo, wat vind ik dit spannend! Hopelijk is alles in orde en kan ik volop door genieten van je schopjes??"
L.
"Gisteren dan eindelijk de 20 weken echo gehad. Wat vond ik dit spannend maar alles is goed met onze kleine meid. Mijn buik groeit prachtig!"
Floor
"Morgen de 20 weken echo. Ik wil je zien, en weten wie en ook wat je bent! Ik voel me super, en draag trots mijn zwangere buik! Tot snel...."
Mer
"Deze week voelde ik je voor de eerste keer. Als een vriendschappelijk stompje aan de binnenkant van mijn buik."
S
"20 weken. Over een paar dagen echo, erg benieuwd naar de kleine! Voel me goed!"
Judith
"Aan het herstellen van de 20 weken echo. Ons ventje bleek twee klompvoetjes te hebben. Dus we zijn nu druk in overleg met artsen."
Eluna
"Vandaag 20.3, voel me helemaal zwanger. Trots en blij met mijn buik en het getrappel daarbinnen :) Morgen de echo, ben zo benieuwd naar jou!"
Angelique
19 weken zwanger 21 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.