week 35 week 37
Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
36
loopt van dag 252 tot 259, dit is je 37e zwangerschapsweek
2900 gram
45 centimeter

Mijn groei

45 centimeter

Ik ben nu ongeveer 45 centimeter en langzaam verdwijnt het dunne laagje vettigheid dat er op mijn huid zit. Dit laagje beschermde mijn huid de afgelopen maanden tegen infecties. net als de haartjes gaat dat laagje in het vruchtwater zitten en dat drink ik dan weer op!

Mijn mama

stuit of kruin?

Je bent 36 weken zwanger en het kan zijn dat je baby in een stuitligging ligt. Sommige verloskundigen zullen voorstellen om je kindje uitwendig te keren. Toch is dat keren geen garantie voor succes, sommige kindjes draaien net zo hard weer terug!

mama

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

Zwangerschapsweek

Tips & weetjes

die handig zijn om te weten in week 36
002967 Sara Bujb

Geluk kun je delen

Wist je dat je met jouw zwangerschap andere vrouwen kunt helpen ook zwanger te worden? Hoe? Bekijk de video
002922_veiligopweg.jpg

Veilig op de weg

Je buik zal steeds meer in de wegzitten. Vooral achter het krappe stuur van de auto. Toch blijft het nodig om je gordel in z’n geheel te dragen. Je kunt het iets comfortabeler maken door de onderste riem zo laag mogelijk onder je buik te dragen. Je kindje wordt voldoende beschermd door het vruchtwater, die merkt er dus helemaal niets van. Lees meer
002638_tipsweetjesfallback2.png

Urineverlies

Door het hormoon progesteron zijn de urinebuis en het spierweefsel verslapt, waardoor je gemakkelijker urine verliest. Ook de zware baarmoeder drukt op je blaas. Wanhoop niet, de klachten verminderen sterk na de bevalling en oefeningen helpen. Zoals bijvoorbeeld deze: Span de spieren rond de vagina aan alsof je een plas of een wind ophoudt. Doe dat 10x achter elkaar gedurende 6 tot 8 seconden. Span nu nog een keer maximaal aan en probeer daar bovenop 5 snelle, korte aanspanningen te doen zonder te ontspannen. Let op dat je daarbij de bil-, buik- en beenspieren ontspannen houdt. Herhaal deze hele oefening 2 tot 3x per dag. Dat kan overal en altijd, want niemand ziet het. Lees meer
002901_pre-eclampsie.jpg

Pre-eclampsie

Pre-eclampsie is een ernstige vorm van hoge bloeddruk in de zwangerschap, die gepaard kan gaan met lichamelijke klachten. Je hebt pre-eclampsie als je een bloeddruk van 140/90 of hoger hebt en eiwit in de urine. Pre-eclampsie heette vroeger in de volksmond zwangerschapsvergiftiging. Klachten die kunnen wijzen op pre-eclampsie zijn: Hoofdpijn, een bandgevoel rond de maag, bovenbuikpijn of misselijkheid, tintelende vingers, slecht zien of flikkeringen voor de ogen, veel vocht vasthouden, minder leven voelen. Als je een of meer van deze klachten hebt, neem dan contact op met de verloskundige. Lees meer

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 36
"Meisje trapt lekker tegen m’n ribben, geniet van elk schopje! Kan haast niet wachten je te ontmoeten! "
Rga
"36+1. Veel last van de hittegolf maar verder prima. Kleine meid beweegt enorm veel. Ik kan bijna niet wachten haar te ontmoeten!"
Annemieke
"Vandaag een uitwendige versie gehad, en het is GELUKT! Eindelijk niet meer in stuit. Hopen dat het zo blijft. Wennen aan nieuwe bewegingen."
Suzanne
"Overal vocht, vooral in de handen, maar het is het allemaal waard! "
Janine
"Toch niet ingedaald wat we vorige week wel dachten... Veel last van liezen en schaambeen. Je broer en ook wij zijn superbenieuwd naar je!"
I
"36+2: slechter slapen en daardoor weinig energie en moe. Buik groeispurt gemaakt sinds verlof. Laatste loodjes. Meisje doet het goed."
Marjolein
"Gisteren groeiecho.al helemaal ingedaald..heel moe en weer aan het overgeven"
Dina Kool
"36 week, voel me nog steeds heel goed, ons meisje is zo lekker bewegelijk aan alle kanten haha, weinig last van kwaaltjes alleen beetje moe"
Gerwiena
"36+2. Vandaag gehoord dat ik toch zw.schapsdiabetes heb. Even schakelen voor de laatste loodjes!"
Eveliene
"36 +3 ons 5e kindje komt bijna.Vermoeiend nu alle sporten na school etc doordraaien. Weinig slaap, veel maagzuur en harde buiken. Geniet wel"
Liselotte
"36+3 het komt nu wel heel dichtbij. Onze vierde een meisje, na drie jongens toch best spannend."
Miranda
"Het einde komt in zicht! Opeens ben ik MOE, m’n lichaam krijgt het zwaar. Gelukkig mijn maagzuur wel eindelijk weg!"
Fleur
"35+5 Verlof is begonnen. Nu nog meer genieten van het gedans in mijn buik. Wat moe en pijnlijke heupen, maar geen grote klachten. Genieten!"
AG
"36 wkn zwanger van tweeling! Veel vocht vast en pijnlijke benen. Baby's liggen in stuit dus tellen af voor geplande kzs."
xJ
"36weken! Zo benieuwd. Weinig tot geen kwaaltjes, volop genieten van m'n mooie buik!"
BvdB
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.