week 5 week 7
Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
6
loopt van dag 42 tot 49, dit is je 7e zwangerschapsweek
0 gram
0,6 centimeter

Mijn groei

minimensje

Ik ben nog steeds piepklein, ongeveer zo groot als een rijstkorrel. Toch word ik al een echt minimensje. Er zijn nu kleine uitstulpinkjes te zien, die straks mijn handen worden. Grappig hè!

Mijn mama

ontbijt op bed!

Door de aanmaak van het zwangerschapshormoon hCG kun je, nu je 6 weken zwanger bent, je wat misselijk voelen. Misselijkheid kan vooral in de eerste maanden van je zwangerschap voorkomen. Geen pretje! Je verlicht dit vervelende gevoel een beetje door een cracker of beschuitje te eten voor je opstaat.

Vaak moeten plassen en je erg moe voelen zijn zwangerschapskwaaltjes die de meeste zwangeren wel ervaren. Sommige vrouwen hebben bijna alle denkbare kwaaltjes en anderen juist niet. Maar maak je geen zorgen als je weinig of geen kwaaltjes hebt. Je hebt dan gewoon geluk.

mama

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

Zwangerschapsweek

Tips & weetjes

die handig zijn om te weten in week 6
002967 Sara Bujb

Geluk kun je delen

Wist je dat je met jouw zwangerschap andere vrouwen kunt helpen ook zwanger te worden? Hoe? Bekijk de video
002008_istock-000042547260-small.jpg

Misselijkheid

Door de aanmaak van het zwangerschapshormoon hCG kun je je in de eerste weken wat misselijk voelen. Geen pretje! Je verlicht dit vervelende gevoel een beetje door een cracker of beschuitje te eten voor je opstaat en 3x per dag 10 tot 25 mg vitamine B6 te slikken. Lees meer
002895_foliumzuur.jpg

Foliumzuur

Als je zwanger bent of wilt worden is het verstandig om extra foliumzuur te slikken. Foliumzuur (B11) speelt een belangrijke rol bij de vroege ontwikkeling van het ongeboren kind en heeft een gunstige invloed op het celdelingsproces en de weefselgroei dat al vanaf de eerste dag na de bevruchting begint. Omdat het voor zwangere vrouwen bijna niet mogelijk is de gewenste hoeveelheid via de voeding binnen te krijgen is het advies van de Gezondheidsraad om een supplement foliumzuur te gebruiken vanaf 4 weken voor de bevruchting tot en met de 10 weken na de eerste dag van de laatste menstruatie. (zie ook foliumzuur (vervolg) Lees meer
003356_1-foliumzuur.jpg

Foliumzuur (vervolg)

Foliumzuur is o.a. te koop bij de drogist of apotheek en zit van nature ook in broccoli, stevige bladgroenten (zoals boerenkool), volkorenbrood, peulvruchten, sinaasappelsap en noten. Ter aanvulling op je voeding kun je ook kiezen voor een multivitamine zoals Compleet Mama van Davitamon. Deze bevat een combinatie van vitamines en mineralen met o.a. de dagelijks aanbevolen hoeveelheid volgens de Gezondheidsraad van 400 microgram extra foliumzuur en 10 microgram vitamine D3. Davitamon Compleet Mama is een complete aanvulling op je voeding en speciaal afgestemd op de behoefte van jouw lichaam als aanstaande moeder. Lees meer

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 6
"Met vlagen misselijk, maak me druk om weer te werken (onderwijs) kan moeilijk elke keer naar de wc rennen toch?!"
H
"Minder kwaaltjes dan vorige week. Af en toe wat misselijk. Spannende tijd. 5 juni echo! "
Ems
"Los van pijnlijke borsten heb ik weinig tot geen klachten.. Dit beangstigd mij.. Ik ben heel erg bang voor een miskraam."
L
"Borsten doen zeer, misselijkheid komt en gaat, vermoeidheid, obstipatie. Voel me gezegend ??"
K
"Ohja, en grotere én zeer gevoelige borsten."
Tessa
"Vaak duizelig en draaierig, met vlagen misselijk en afkeer voor bepaalde voedingsmiddelen..."
Tessa
"Misselijk en pijnlijke borsten. Uiteraard neem ik deze zwangerschapskwaaltjes voor lief. Zo benieuwd naar de 1e echo!"
Layla
"Vaak moe, pijnlijke borsten, zijn ook iets groter dan normaal, misselijk met vlagen en af en toe hoofdpijn. Maar vooral grote honger!!"
Sofie
"Vorige week honger als een paard deze week totaal geen eetlust. Maag draait al als ik het zie."
Marjolein
"Vorige week weinig last, deze week aan een stuk misselijk. Het gevoel dat ik moet overgeven maar dat komt vervolgens niet."
Marjolein
"1e zwangerschap nu 6 weken, ben vaak misselijk en wisseld per dage ene keer ochtend,middag of avond en last van winderigheid en onderbuik"
Soraya
"Vorige zwangerschap liep uit op een miskraam.. nu licht bruinig bloedverlies, een heel klein beetje maar ik maak mij nu wel zorgen"
M
"1e zwangerschap, redelijke energie vorige week veel pijn in heupen. Nu bijna nergens last van behalve stemming die om slaat. 8april echo"
Cindy
"Ondanks het Corona-gedoe ontzettend dankbaar dat ik nu weer zwanger mag zijn na mk in dec. Geniet zo veel als je kan :)"
Suzan
"Ik ben blij maar beetje ongerust in deze tijd, 8 w echo misschien verzet/gaat niet doorivm virus. Kwaaltjes worden iets meer"
Jo
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.