Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
6
loopt van dag 42 tot 49, dit is je 7e zwangerschapsweek
0 gram
0,6 centimeter

Mijn groei

minimensje

Ik ben nog steeds piepklein, ongeveer zo groot als een rijstkorrel. Toch word ik al een echt minimensje. Er zijn nu kleine uitstulpinkjes te zien, die straks mijn handen worden. Grappig hè!

Mijn mama

ontbijt op bed!

Door de aanmaak van het zwangerschapshormoon hCG kun je, nu je 6 weken zwanger bent, je wat misselijk voelen. Misselijkheid kan vooral in de eerste maanden van je zwangerschap voorkomen. Geen pretje! Je verlicht dit vervelende gevoel een beetje door een cracker of beschuitje te eten voor je opstaat.

Vaak moeten plassen en je erg moe voelen zijn zwangerschapskwaaltjes die de meeste zwangeren wel ervaren. Sommige vrouwen hebben bijna alle denkbare kwaaltjes en anderen juist niet. Maar maak je geen zorgen als je weinig of geen kwaaltjes hebt. Je hebt dan gewoon geluk.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 6
"Heel veel misselijk tot braken. De middag trekt dat bij. En dan komt de moeheid om de hoek kijken. Het is voor een goed doel."
Mini-me
"Ontzettend moe, weinig energie. Soms menstruatie achtige buikpijn. Met vlagen misselijk. Ontzettend benieuwd naar de echo!"
Chantal
"Ik was even vergeten dat ik bij mijn eerste ook zo moe was de eerste weken... #vermoeidheid Kan niet wachten op de eerste echo!"
Anneke
"Vandaag voor het eerst wat oud bloed aan mijn wc papier.. Ik weet dat het niks hoeft te zijn maar toch, het maakt me onzeker!"
K
"Af en toe licht in het hoofd. Zonder ontbijt niet meer de deur uit. Soms een beetje humeurig maar verder geen klachten."
Lovah85
"MOE! Ik heb moeite om mijn ogen open te houden op mijn werk achter de pc.. 's Morgens wat last van misselijkheid.."
Lisan
"Vreselijk misselijk, bandenpijn dat iedere zwangerschap anders is blijkt wel want bij nummer 1 tot 4 had ik nagenoeg nergens last van"
Hanna
"Gevoelige borsten, soms wat humeurig, heel erg moe en nergens zin in, bandenpijn, heel"
Faar
"Helemaal geen kwaaltjes!! Word daardoor wel super onzeker van!"
Maskara
"Doodziek"
Renske
"Nieuwsgierig naar de 1e echo :) en verder veel dromen, duizeligheid, af en toe brandend maagzuur en misselijk+honger gevoel gelijktijdig"
Susanne
"Nog steeds erg moe. Niet misselijk maar kan niet zo goed meer over alle luchtjes. Eten koken sla ik liever over"
S
"De hele dag door misselijk, overgeven en moe."
An
"Gevoelige borsten, af en toe last van maagzuur. Soms wat humeurig maar alles in kleine mate. Soms zelfs de onzekerheid of er wel iets groeit"
M
"6 wk zwanger, zeer gevoelige borsten, gespannen gevoel in onderbuik en druk in onderrug ( dit had ik ook bij mijn 1e zwangerschap)"
Hill
5 weken zwanger 7 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.