Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
28
loopt van dag 196 tot 203, dit is je 29e zwangerschapsweek
900 gram
35 centimeter

Mijn groei

Steviger worden

Ik begin steeds steviger te worden. Het kraakbeen waar eerst mijn hele lichaam uit bestond, wordt namelijk steeds harder, verbenen noemen ze dat. Maar niet alles wordt zo stevig, mijn schedel blijft zacht zodat het straks, bij de bevalling, een beetje over elkaar kan schuiven. Dit voel je straks, als ik geboren ben, nog aan een zacht kuiltje in m'n hoofd. Het groeit daarna vanzelf dicht.

Mijn mama

strepen

Nu je 28 weken zwanger bent, begint je buik lekker op te rekken. Grote kans dat dit gepaard gaat met striae, dunne roodblauwe streepjes op de huid van je borsten, buik, dijen, heupen en billen. Helaas is dit een van die kwaaltjes die na je zwangerschap niet meer verdwijnen. Je kunt de schade zoveel mogelijk proberen te beperken door het smeren van (bindweefsel)crèmes en door alles goed te ondersteunen.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 28
"Vandaag 28+3 weken zwanger , mijn buik gaat alle kanten op .. hij is zo actief! Verder echt een prima zwangerschap tot nu toe.."
Lisette
"28+1weken. 3e trimester hakt er gelijk in! Extreem moe, maar voel me verder super en de kleine man beweegt er flink op los <3"
Shanice
"28+4, wat kan jij lief bewegen klein mannetje. Ga vooral zo door, heerlijk hoe jij in mijn buik loopt te draaien!"
Vanessa
"Ik slaap en slaap en slaap.. lief klein meisje, bijna al mijn energie gaat naar jou. Mama houdt van jou en kan niet wachten om je te zien"
Danielle
"Al veel voorweeen, moet t verplicht rustig aan doen, maar hoe doe je dat met drie kids?!?! Kan niet wachten tot ik de kleine in mn armen heb"
Babyvijf
"Morgen 28 weken. 28 weken lang aan het genieten van mijn zwangerschap zonder kwaaltjes. Kan niet wachten om haar te ontmoeten :)"
Angela
"Precies 28 weken vandaag. Voel me af en toe kortademig en heel moe. Heb ook vaak last van bandenpijn.. onze kleine meid word steeds groter."
Merry
"Inmiddels vaak last van maagzuur en regelmatige harde buiken. Je bent gezellig aanwezig, m'n buik gaat dan lekker heen en weer, genieten."
Jolanda
"Op mijn gekneusde ribben na gaat alles goed en kunnen we niet wachten jou te ontmoeten kleine man ??"
S
"Nu 28 weken zwanger, buik is al goed gegroeid en jij bent overdag volop actief! Ik geniet van jouw actieve momenten en raak soms afgeleid?"
Leanne
"28 weken. Voel me goed. Slaap stuk lichter en wat minder. Kleine doet het goed. Mooie buik!"
Judith
"Slaap elke nacht maar een paar uurtjes, baby is druk en heupen/rug/billen doen erg pijn. Weinig energie om nog te werken, en zo ongeduldig!"
Manon
"Ik voel me prima de baby is lekker actief nog 5 weken werken en dan met verlof heerlijk na 5 mei pas weer werken,"
Chris
"28+3 van een drieling. Kan niet lang meer op m'n benen staan. Vaak zitten. Snelle hartslag, kortademig maar ik voel me verder goed!"
Lianne
"27+1 weken. Bekken super instabiel maar voel al zoveel liefde voor ons meisje. Ze is lekker druk in mijn buik, heerlijk gevoel."
Nathalie
27 weken zwanger 29 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.