Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
28
loopt van dag 196 tot 203, dit is je 29e zwangerschapsweek
900 gram
35 centimeter

Mijn groei

Steviger worden

Ik begin steeds steviger te worden. Het kraakbeen waar eerst mijn hele lichaam uit bestond, wordt namelijk steeds harder, verbenen noemen ze dat. Maar niet alles wordt zo stevig, mijn schedel blijft zacht zodat het straks, bij de bevalling, een beetje over elkaar kan schuiven. Dit voel je straks, als ik geboren ben, nog aan een zacht kuiltje in m'n hoofd. Het groeit daarna vanzelf dicht.

Mijn mama

strepen

Nu je 28 weken zwanger bent, begint je buik lekker op te rekken. Grote kans dat dit gepaard gaat met striae, dunne roodblauwe streepjes op de huid van je borsten, buik, dijen, heupen en billen. Helaas is dit een van die kwaaltjes die na je zwangerschap niet meer verdwijnen. Je kunt de schade zoveel mogelijk proberen te beperken door het smeren van (bindweefsel)crèmes en door alles goed te ondersteunen.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 28
"Echt op en top zwanger. Aan alles te zien??. Voel me top en de kleine meid is lekker druk"
Nathalie
"28+4 tijd vliegt voorbij. Je hebt nu nog ruimte om te draaien dit voelt als een aardverschuiving. Ga je wel op tijd goed liggen?"
Melissa
"28+2, schoppen wordt steeds duidelijker, buik mooi naar voren en al heel groot! Voel me super!"
Lisette
"28+3 deze week de groei echo gehad wat bijzonder om hem al zo groot te zien. Maar wat doet hij het perfect loopt met alles goed! Nog 11Wk"
Sarella
"28weken 3 dagen :"
Sarella
"Volgende week een uitgebreide echo van onze vent. Super benieuwd op wie hij lijkt! Voel me goed op wat hoofdpijn/vermoeidheid na."
Mandy
"Ben toch al stiekem af aan het tellen, vooral door nieuwsgierigheid naar de kleine meid! Verder wat last vd bekken...."
Rianne
"Al vanaf dag 1 ziek en last van bijna alle kwaaltjes... maar wat is het bijzonder jou te mogen dragen klein meisje!"
K.
"28.4 dagen zwanger van onze 2e zoon,last van brandend maagzuur telkens een aambeien pff,verder voel ik de kleine regelmatig"
Tamara
"Morgen 28 weken alweer..had tot aflesopener maandag Veel energie..Maar nu echt vermoeid maar wel genieten (:"
Yvonne
"Bezorgd. Bij een groei echo werd een erg klein bovenbeentje geconstateerd. Zou kunnen duiden op groeiachterstand.. Ik voel je gelukkig goed"
C
"28 weken tikken we alweer aan! Eindelijk gaat het lekker snel. Bekken instabiliteit word steeds erger. Maar verheug me op de ontmoeting!!"
Estefania
"Ruim 28 weken. Voel me prima. Iets meer “last” van dat er een buik zit en soms harde buik als ik te druk heb gedaan. Verder prima."
Ly
"Ik voel me super! Zo vreselijk benieuwd naar ons kleine meisje, kan niet wachten tot ze er is :D"
Aniek
"27+2, ik heb al een grote buik, mensen zijn verbaasd dat ik nog 3 maanden moet. Striae, bandenpijn en bekkenpijn. Onze zoon schopt goed!"
Maria
27 weken zwanger 29 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.