Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
27
loopt van dag 189 tot 196, dit is je 28e zwangerschapsweek
800 gram
34 centimeter

Mijn groei

Ik ben alweer lekker gegroeid, ik ben nu ongeveer 34 centimeter en ik weeg zo'n 800 gram. Vanaf deze week doe ik heel af en toe mijn oogjes open, ze zijn een beetje blauwig van kleur. pas een paar maanden na de geboorte krijgen ze een blijvende kleur. Niet dat ik veel zie trouwens, het is hartstikke donker hierbinnen!

Mijn mama

culinair hoogstandje

Wist je dat uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat baby’s al in de baarmoeder gezond eten aangeleerd kunnen krijgen? Je kunt je kindje dus nu al aan verschillende smaken laten wennen door afwisselend (gezond) te eten. Je bent nu 27 weken zwanger, dus je hebt nog tijd genoeg om je kindje kennis te laten maken met lekker en gezond eten. Smakelijk!

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 27
"Voel me ok. Meisje doet het goed. Vandaag te horen gekregen dat het een keizersnee word. We gaan je wat sneller zien dan gebruikelijk"
Judith
"Meestal goed, bekkeninstabiliteit .Begin haar steeds meer te voelen. Na eten soms weer misselijk. Wassen/aankleden moeizaam."
Vera
"Genieten. Heel de dag voel ik je en snachts laat je me lekker slapen. Vnvnd mogen we je weer even op de echo bewonderen..."
C.
"Je zit erg laag, dus schoenen aantrekken is een hele klus. Ook de hond uitlaten wordt een steeds grotere uitdaging.Lekker druk in mamas buik"
Stephanie
"Ons mannetje houd mij maar al te graag wakker tegenwoordig. 'S nachts een breakdancer, overdag rustig hier en daar een schopje. Cute!"
Fleur
"Ook hier een druktemakend meisje. Na klussen wel rugpijn, dus iets meer rust. Maar genieten is het!"
Annelies
"Wat gaat de tijd snel! Onze mini is een echte druktemaker. Langzaam last van de eerste kwaaltjes (moe, pijn in lies, droge mond, benauwd)"
Renée
"Voel me goed!! Wordt nu wat zwaarder, last van rug en maagzuur. Vandaag gezien met de 3d echo, prachtkind! Je ziet zijn bewegingen nu ook!"
Kirsten
"Lekker zweten deze tijd met zo'n dikke zeekoe naast mij in bed... :'-("
Kareltie
"Het is meestal een druktemaker in mn buik. De mug die in mn buik heeft geprikt is wel echt een lafaard ;)"
N
"24/7 last van hevige bekkenpijn. Om gek van te worden! De gedachte aan het lieve mopje in mijn buik zorgt er voor dat het vol te houden is<3"
L.
"Kwaaltjes als benauwdheid, verstopte neus en droge mond beginnen nu vervelend te worden. Wel veel bewegingen om van te genieten!"
Chan
"Alles wordt wat zwaarder maar ik mag zeker nog niet klagen! Druk bezig met alle voorbereidingen! :)"
Melissa
"Veel lopen en langer staan wordt toch wel vermoeiend en pijnlijk (in de rug) maar wat is het genieten om dat getrappel in de buik te voelen,"
Stefanie
"Buik groeit heel hard, maar wel mooi naar voren! De kleine man trapt heel veel, super bijzonder!!"
Lisette
26 weken zwanger 28 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.