Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
13
loopt van dag 91 tot 98, dit is je 14e zwangerschapsweek
45 gram
8 centimeter

Mijn groei

Hard gegroeid

Ik ben de afgelopen tijd echt hard gegroeid! Met een lengte van 7,5 centimeter en een gewicht van zo'n 30 gram voel ik me al een hele Piet. De verhoudingen kloppen alleen nog niet helemaal. Zo heb ik in vergelijking met de rest van mijn lijf nog een heel groot hoofd!

Mijn mama

fijne periode

Je zit nu in het tweede trimester en bent 13 weken zwanger. Meestal is dit de periode waarin vrouwen zich het prettigst voelen. De ergste misselijkheid is voorbij en je zult je minder moe gaan voelen. Daarnaast gaan anderen nu zien dat je zwanger bent omdat je buik wat dikker wordt. Een fijne periode!

Met zo'n dikker wordende buik zul je merken dat je kleding niet altijd even prettig zit. Gelukkig is er tegenwoordig volop keuze in hippe zwangersschapkleding en kun je vast wat comfortabele sets scoren. Misschien kun je ook nog kleding lenen van een vriendin die al eerder zwanger is geweest.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 13
"13+6 op het moment, energie is gelukkig terug, buikje begint al te komen waar ik enorm van geniet! af en toe nog duizelig"
Leanne
"Nipt was goed, voel me nog moe maar wel beter! Over 2 weekjes geslachtsbepaling :-)"
Linda
"Wat een verschil met een week geleden! Ik heb weer energie en moet alleen in de ochtend overgeven!! Ik kan eindelijk weer van de bank af!"
Jennifer
"13 weken. Nog wat moe verder geen klachten. Echo was goed. Bijzonder om dat mee te maken!"
Judith
"13+5; Weinig klachten, nog wel wat moe. Buik begint al flink te groeien! En eindelijk komt het besef dat het echt is.. Kan niet wachten!"
Natasja
"En moe. Maar de nipt uitslag was goed, de 13 weken echo was goed en volgende week geslacht bepalen!! Dus dat is allemaal fantastisch!!"
Elise
"Nog erg misselijk met braken zo goed als iedere dag, meestal meerdere keren."
Elise
"Nergens last van"
Faith
"Nipt helemaal in orde, over 2 weken geslacht bepaling! Zo benieuwd!"
Henriet
"Misselijkheid is weg. Eetlust wisselend. Pijn borsten blijft snachts. Ongemakken trekkend gevoel onderbuik neemt toe. Geen buikje. Ongerust."
Vera
"Misselijk enzio"
Vers
"13+1 nog wel vlagen misselijk en verschilt per dag of ik moet spugen. Energie komt wel weer terug!:) ook wat meer eetlust nu"
Trijntje
"Nog geen groeiende buik.. maar dat zal binnenkort wel komen. Nog erg moe en vaak misselijk, maar dat wordt vast snel minder."
Annemieke
"Vandaag 13 weken. Misselijkheid en vermoeidheid zo goed als weg. Buikje al goed zichtbaar."
Juul
"13 wk en 7 dg moeheid is zo goed als verdwenen. Zwangerschap is niet meer te verbergen heb al echt een buikje. Over 3 wk pretecho!"
Lindsey
12 weken zwanger 14 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.