Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
13
loopt van dag 91 tot 98, dit is je 14e zwangerschapsweek
45 gram
8 centimeter

Mijn groei

Hard gegroeid

Ik ben de afgelopen tijd echt hard gegroeid! Met een lengte van 7,5 centimeter en een gewicht van zo'n 30 gram voel ik me al een hele Piet. De verhoudingen kloppen alleen nog niet helemaal. Zo heb ik in vergelijking met de rest van mijn lijf nog een heel groot hoofd!

Mijn mama

fijne periode

Je zit nu in het tweede trimester en bent 13 weken zwanger. Meestal is dit de periode waarin vrouwen zich het prettigst voelen. De ergste misselijkheid is voorbij en je zult je minder moe gaan voelen. Daarnaast gaan anderen nu zien dat je zwanger bent omdat je buik wat dikker wordt. Een fijne periode!

Met zo'n dikker wordende buik zul je merken dat je kleding niet altijd even prettig zit. Gelukkig is er tegenwoordig volop keuze in hippe zwangersschapkleding en kun je vast wat comfortabele sets scoren. Misschien kun je ook nog kleding lenen van een vriendin die al eerder zwanger is geweest.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 13
"Tot op heden nog veel braken bij een lege maag, trek in hele maaltijden rond 5 uur s’ochtends en erg moe. Minder duizelig gelukkig!"
Dominique
"Vanaf begin af aan niet ziek geweest, gelukkig maar blijf wel erg moe! Nog steeds. Enigste min putje haha. Verder niks te klagen"
Nicole
"Vanaf begin af aan niet ziek geweest, gelukkig maar blijf wel erg moe! Nog steeds. Enigste min putje haha. Verder niks te klagen??"
Nicole
"Vanaf begin af aan niet ziek geweest, gelukkig maar blijf wel erg moe! Nog steeds. Enigste min putje haha. Verder niks te klagen??"
Nicole
"Ik heb weer een beetje het idee dat ik de controle terug heb over mijn lijf! Minder hangerig en kan weer eten, dit moet goed komen."
Monique
"13+6 nog steeds elke ochtend spugen! Ook nog erg moe. Hopelijk komt er snel verandering in!"
Mandy
"Ook minder moe: wel nog steeds misselijk (12+6)"
Sylvia
"Nu 13+2, misselijkheid is gone!! Woehoee. Besef is er nog steeds niet echt, buikje begint al te groeien en normale broeken passen niet meer!"
Stephanie
"Nog steeds flink misselijk! Verder komt t besef meer dat er een tweede kindje komt, erg leuk!! Ook nog moe, zal over paar weken over zijn."
Chrissy
"13+2. Nu zwanger van de 3e. Sinds start met aspirine wel misselijk. Buik is enorm (word vaak 20+ wk geschat) vast omdat het de 3e is."
Deb
"13+6 op het moment, energie is gelukkig terug, buikje begint al te komen waar ik enorm van geniet! af en toe nog duizelig"
Leanne
"Nipt was goed, voel me nog moe maar wel beter! Over 2 weekjes geslachtsbepaling :-)"
Linda
"Wat een verschil met een week geleden! Ik heb weer energie en moet alleen in de ochtend overgeven!! Ik kan eindelijk weer van de bank af!"
Jennifer
"13 weken. Nog wat moe verder geen klachten. Echo was goed. Bijzonder om dat mee te maken!"
Judith
"13+5; Weinig klachten, nog wel wat moe. Buik begint al flink te groeien! En eindelijk komt het besef dat het echt is.. Kan niet wachten!"
Natasja
12 weken zwanger 14 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.