Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
13
loopt van dag 91 tot 98, dit is je 14e zwangerschapsweek
45 gram
8 centimeter

Mijn groei

Hard gegroeid

Ik ben de afgelopen tijd echt hard gegroeid! Met een lengte van 7,5 centimeter en een gewicht van zo'n 30 gram voel ik me al een hele Piet. De verhoudingen kloppen alleen nog niet helemaal. Zo heb ik in vergelijking met de rest van mijn lijf nog een heel groot hoofd!

Mijn mama

fijne periode

Je zit nu in het tweede trimester en bent 13 weken zwanger. Meestal is dit de periode waarin vrouwen zich het prettigst voelen. De ergste misselijkheid is voorbij en je zult je minder moe gaan voelen. Daarnaast gaan anderen nu zien dat je zwanger bent omdat je buik wat dikker wordt. Een fijne periode!

Met zo'n dikker wordende buik zul je merken dat je kleding niet altijd even prettig zit. Gelukkig is er tegenwoordig volop keuze in hippe zwangersschapkleding en kun je vast wat comfortabele sets scoren. Misschien kun je ook nog kleding lenen van een vriendin die al eerder zwanger is geweest.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 13
"Nipt helemaal in orde, over 2 weken geslacht bepaling! Zo benieuwd!"
Henriet
"Misselijkheid is weg. Eetlust wisselend. Pijn borsten blijft snachts. Ongemakken trekkend gevoel onderbuik neemt toe. Geen buikje. Ongerust."
Vera
"Misselijk enzio"
Vers
"13+1 nog wel vlagen misselijk en verschilt per dag of ik moet spugen. Energie komt wel weer terug!:) ook wat meer eetlust nu"
Trijntje
"Nog geen groeiende buik.. maar dat zal binnenkort wel komen. Nog erg moe en vaak misselijk, maar dat wordt vast snel minder."
Annemieke
"Vandaag 13 weken. Misselijkheid en vermoeidheid zo goed als weg. Buikje al goed zichtbaar."
Juul
"13 wk en 7 dg moeheid is zo goed als verdwenen. Zwangerschap is niet meer te verbergen heb al echt een buikje. Over 3 wk pretecho!"
Lindsey
"13 + 2 en nog ontzettend moe. Niet misselijk geweest."
Sanne
"Nog steeds erg moe. Wel misselijk geweest maar niet overgegeven. Soms nog een draaiend gevoel in mijn maag. Maar kan wel weer goed eten."
Michelle
"Weer energie voor 10! Zit lekker in men vel. Afspraak voor geslachtsbepaling staat :)"
Nicole
"Mijn buik is niet meer te verbergen. Ik kan weer meer eten, maar wel met vlagen misselijk! Moeheid is nog steeds aanwezig."
Mar
"13 weken, m’n buikje groeit zo hard dat het niet meer te verbergen is. De tijd gaat traag, al is dit m’n derde."
San
"Vandaag 13 weken + 1 dag, heb tot nu toe nergens last van gehad. Zijn in afwachting van de NIPT hopelijk volgende week de uitslag"
Miriam
"Moeheid helaas nog niets minder. Wel kan ik meer eten. Medische 13 weken echo was in orde! Nu heb ik het idee dat ik een beetje kan genieten"
Phyllis
"NIPT uitslag is goed! dankbaar. Voor het eerst over moeten geven.. typische 2de trimester beland en dan het kwaaltje krijgen.."
Melissa
12 weken zwanger 14 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.