Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
39
loopt van dag 273 tot 280, dit is je 40e zwangerschapsweek
3300 gram
49 centimeter

Mijn groei

helemaal ingedaald

Net als aan het begin van je zwangerschap, moet je waarschijnlijk wat meer plassen. Dat komt omdat ik nu helemaal ben ingedaald en op je blaas druk. De kans is heel groot dat ik gewoon goed lig, met mijn hoofdje naar beneden. Als dat niet zo is, moet ik in het ziekenhuis worden geboren. Maar daar kan de verloskundige je alles over vertellen!

Mijn mama

ontlast je rug

Door verplaatsing van het zwaartepunt, hormonen en/of overbelasting is de kans groot dat je in deze laatste fase last hebt van je rug. Maar ja, je bent niet ziek, dus je wilt nog van alles ondernemen. Pas er toch een beetje mee op, je bent wel 39 weken zwanger! De pijn kan blijvend worden en zelfs uitbreiden naar je bekken en je benen. Neem dus voldoende rust, til niet te zwaar en te veel en probeer zo min mogelijk met een holle rug te staan.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 39
"zere ribben, slapen loze nachten en veel bewegingen van onze kleine meid. genieten en afzien tegelijkertijd. zo benieuwd hoe je er uit ziet!"
Fleur
"38+3 je bent helemaal ingedaald nu al week last van mijn bekken (Vooral de rug) ook erg last van voorweeen. Van mij mag je komen kleine mei"
MB
"39+3 vandaag. Aan huis gekluisterd, enorm opgezwollen en zere handen en voeten. Maar o wat ben ik benieuwd of je een jongen of meisje bent!"
Rowena
"Het voelt alsof mijn buik uit elkaar knapt. Bij iedere inspanning wordt het erger. Mijn bank en bed zijn mijn grootste vriend op dit moment."
AD
"Al een week last van voorweeen maar je zit nog veel te lekker in mama’s buik! Kom maar kleine meid, wij zijn zo benieuwd naar je!"
Danielle
"Bijna de uitgerekende datum, maar nog helemaal geen signalen. Voel me nog goed, maar kom toch maar snel lieverd we willen je vasthouden!!"
JD
"Voel me nog goed, maar kan niet wachten tot je komt"
Marieke
"We kunnen niet wavhwachtenten om jou te knuffelen Mama hewft het zwaar met 38 graden buiten."
Chantal
"."
.
"Klaar ermee. Lets Go met die bevalling"
marjolein
"Wat een bijzonder en fantastisch gevoel die schokjes en bewegingen. Nu wordt het wel echt zwaar, hopelijk zien we je snel!??"
Selma
"Week 39 en voel mij nog goed. Ik kan niet wachten tot je komt, klein ventje. Wel heel spannend allemaal."
Marlinde
"Week 39 + 4: laatste momentjes als NIET mama. Genieten van jouw bewegingen in mijn buik! Wat zijn we trots en blij als je bij ons bent."
Roxy
"Our precious Little King, you’re so so welcome... I’m 39 weeks now, but you’re worth all the pain..."
Fatema
"Vandaag precies 39 weken. Onze eigenwijze dame ligt nog niet ingedaald, maar gelukkig wel met haar hoofdje naar beneden."
MoMi
38 weken zwanger 40 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.