Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
7
loopt van dag 49 tot 56, dit is je 8e zwangerschapsweek
0 gram
1 centimeter

Mijn groei

ontwikkeling

Mijn spieren zijn al zo ver ontwikkeld dat ik me kan bewegen! Maar ik ben natuurlijk nog heel klein, dus je kunt me nog niet voelen. Jammer he? Ook mijn organen zijn allemaal ontwikkeld. Die moeten nu verder uitgroeien en hun plekje gaan vinden.

Mijn mama

bel de verloskundige

Nu je 7 weken zwanger bent, is het een goed moment om de verloskundigenpraktijk bij jou in de buurt te bellen om een afspraak te maken voor de eerste controle. Alleen als er geen verloskundige in jouw woonplaats is gevestigd, mag de huisarts je begeleiden. Dit is zo geregeld met de ziektekostenverzekeraars. Bij de eerste controle zal er een aantal vragen aan je gesteld worden. Vragen die je bijvoorbeeld kunt verwachten zijn: Is het je eerste zwangerschap? Wanneer was je laatste menstruatie? Komen er bepaalde ziektes of aangeboren afwijkingen in jouw familie of die van jouw partner voor? Schrijf alvast het een en ander voor je zelf op en neem daarbij ook de vragen mee die jijzelf voor de verloskundige hebt.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 7
"Veel misselijk, maar kan wel gewoon eten, in ieder geval alleen waar ik zin in heb..."
Guhl
"Iets meer energie dan vorige week, met vlagen wat misselijk. Vandaag veel last van mn buik. Nog een weekje en dan de 1e echo, ben zo benieuw"
Sandra
"Voel me afwisselend goed en minder"
De eerste
"Toppiee"
4e zwangerschap. Minder kwalen als andere. Echo gehad super weer.??
"Oh, wat herkenbaar! :-) Moe, de hele dag misselijk en enorme borsten. Bij de 1e had ik nergens last van, maar nu wel. Maar het is het waard!"
Malou
"Ontzettend moe! Obstipatie (om de dag ontlasting, alleen na flinke wandeling). Vlagen misselijk, maar gelukkig geen overgeven."
Kim
"Moe en ohhh... die borsten, op met moment zo ontzettend gevoelig! Misselijk. Maar genieten van vakantie. Echo over 1,5 week."
Michelle
"Voel me fantastisch! Opmerkelijk zijn mijn enorme borsten en de dikke after diner dip."
Brabantse moeder
"Zwanger van de 2e?? heel moe, misselijkheid met vlagen. Buikje komt al wat meer in zicht. Kan niet wachten om je te zien????"
Trotse mama
"7+2 van de 2de! Moe en extreem misselijk."
Soraya
"Bijna 8 weken en ontzettend moe, en tegelijk kan ik super slecht slapen. We kijken heel erg uit naar de echo over 3 dagen!"
Saar
"Hartje klopt goed! Borsten worden met de dag pijnlijker, misselijk met vlagen en moe. Ook al een flink opgezette buik!"
Kim
"2de zwangerschap en dit keer nergens last van. Bij de eerste was ik constant misselijk. Volgende week de 1ste echo, zal wel opluchten."
Sharon
"Nergens last van, alleen een beetje moe. Maakt me best wel onzeker."
Vera
"7+2 weken, al enige tijd pijnlijke borsten! Veel trek in van alles en nog wat en vaak moe.. voor de rest gaat het super!"
Tamara
6 weken zwanger 8 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.