Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
7
loopt van dag 49 tot 56, dit is je 8e zwangerschapsweek

Je bent net zwanger, wat bijzonder hè? Nu kun jij één van de Moeders voor Moeders worden, en zo stellen met een kinderwens helpen. Hoe? Heel simpel, door je aan te melden bij Moeders voor Moeders.

0 gram
1 centimeter

Mijn groei

ontwikkeling

Mijn spieren zijn al zo ver ontwikkeld dat ik me kan bewegen! Maar ik ben natuurlijk nog heel klein, dus je kunt me nog niet voelen. Jammer he? Ook mijn organen zijn allemaal ontwikkeld. Die moeten nu verder uitgroeien en hun plekje gaan vinden.

Mijn mama

bel de verloskundige

Nu je 7 weken zwanger bent, is het een goed moment om de verloskundigenpraktijk bij jou in de buurt te bellen om een afspraak te maken voor de eerste controle. Alleen als er geen verloskundige in jouw woonplaats is gevestigd, mag de huisarts je begeleiden. Dit is zo geregeld met de ziektekostenverzekeraars. Bij de eerste controle zal er een aantal vragen aan je gesteld worden. Vragen die je bijvoorbeeld kunt verwachten zijn: Is het je eerste zwangerschap? Wanneer was je laatste menstruatie? Komen er bepaalde ziektes of aangeboren afwijkingen in jouw familie of die van jouw partner voor? Schrijf alvast het een en ander voor je zelf op en neem daarbij ook de vragen mee die jijzelf voor de verloskundige hebt.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 7
"Vandaag 7 weken zwanger, wat zijn we blij! De hele dag misselijk en geen eetlust. Het is voor een heel goed doel. Over 5 dagen 1e echo."
Pieke
"Nu 7 weken zwanger van de 2e. Erg moe vergeleken met de 1e. Mooi kloppend hartje gezien vd week :)"
Aylin
"Misselijke en moe, lekker met mijn dochter om 19.30 uur naar bed!"
Linda
"7 weken zwanger. Pijnlijke borsten en moe verder gaat alles prima"
Itsme
"Nu 7,5 week zwanger. En ik heb tot nu toe nergens last van. Wel wat emotioneel."
Jeems
"7,5 week zwanger!"
Jeems
"ben benieuwd donderdag mijn 1e echo dit is mij 2de zwangerschap als ik er zo doorheen fiets als mijn 1ste bevalling"
priscilla
"ik ga mij 8ste week heb helemaal nergens last van voel me eigen harstikke goed"
priscilla
"Ik ben nu 7 weken en 4 dagen zwanger. Regelmatig misselijk, erg moe en heel pijnlijke borsteb. Over 5 dagen de 1e echo??"
Patricia
"7 weken zwanger en heel er misselijk! Echo gehad met mooi kloppend hartje, ik hou nu al zielsveel van je mijn kleine wonder!"
Irientje
"Eerste echo gehad en vandaag precies 7 wkn. Hartje zien kloppen zo gek! Verder moe zere borsten en misselijk.. morgen op vakantie!"
Anne
"Ik heb onregelmatige diensten, bij de ochtend diensten waarbij ik om 05:15 opsta, ben ik een beetje misselijk en wat logisch is, moe!"
Bridge
"Hele dag misselijk en moe, na eten juist erger hongergevoel? Snap er niks meer van, kan niet wachten op de kleine"
Robyn
"Ik kan mijn buik bijna niet meer verbergen, erg opgezet. Vandaag voor het eerst mijn zwangerschapsbroek aan. Ik kan niet wachten op de echo"
Lies
"Vandaag 7 weken en 4 dagen alweer , in de avond misselijk en heel de dag erg moe , maandag de 1e echo van ons wondertje"
Susan
6 weken zwanger 8 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.