Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
7
loopt van dag 49 tot 56, dit is je 8e zwangerschapsweek
0 gram
1 centimeter

Mijn groei

ontwikkeling

Mijn spieren zijn al zo ver ontwikkeld dat ik me kan bewegen! Maar ik ben natuurlijk nog heel klein, dus je kunt me nog niet voelen. Jammer he? Ook mijn organen zijn allemaal ontwikkeld. Die moeten nu verder uitgroeien en hun plekje gaan vinden.

Mijn mama

bel de verloskundige

Nu je 7 weken zwanger bent, is het een goed moment om de verloskundigenpraktijk bij jou in de buurt te bellen om een afspraak te maken voor de eerste controle. Alleen als er geen verloskundige in jouw woonplaats is gevestigd, mag de huisarts je begeleiden. Dit is zo geregeld met de ziektekostenverzekeraars. Bij de eerste controle zal er een aantal vragen aan je gesteld worden. Vragen die je bijvoorbeeld kunt verwachten zijn: Is het je eerste zwangerschap? Wanneer was je laatste menstruatie? Komen er bepaalde ziektes of aangeboren afwijkingen in jouw familie of die van jouw partner voor? Schrijf alvast het een en ander voor je zelf op en neem daarbij ook de vragen mee die jijzelf voor de verloskundige hebt.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 7
"Ontzettend moe, misselijk en pijnlijke botsten."
L.
"Heel moe en sommige dagen wat meer last van de misselijkheid. Rommelende darmen, steken baarmoeder, pijnlijke borsten.Hartje klopte al goed!"
Anoniem
"Morgen 7 wk. Vooral heel erg moe. Met vlagen wat misselijk. Behoorlijke pijn in mn borsten."
L.m
"7+3 weken van 2e zwangerschap. Erg misselijk de hele dag, zeer pijnlijke borsten en ontzettend moe. Maar vooral mega blij!"
Margreet
"Vandaag 7+1 week, 4 juni eerste echo, misselijk, moe, vaak plassen en keelpijn, bij mijn eerste had ik nergens last van, ow ja en bandenpijn"
Jo
"Moe,misselijk.nu 7 weken.hartje klopt al mooi.1,14 cm is de kleine.8 juni voor het 1 naar de verloskunde"
Kim
"Moe,misselijk."
Kim
"Vandaag week 7. 4 juni pas eerste echo... 1e zwangerschap, zo bijzonder. Moe, niet misselijk... prima eigenlijk, slaap alleen onrustig!"
Tess
"Misselijk, snel last van geurtjes. Ook lichte krampen en soms steken. Echo met 6wk was goed, hartje gezien!"
Anne
"Moe"
Verschueren Charlotte
"Op de gekste momenten rommelende darmen en scheten. Het onwerkelijke gevoel blijft nog steeds en twijfel soms of het echt zo is. Onwerkelijk"
Anne
"7+2 weken. Ik wil niet meer! Misselijk, hoofdpijn, moe, huilen, alles. Het is voor een goed doel maar vind het wel lastig volhouden, nu al ."
Ramboo
"Ik voel me net een olifant, opgeblazen gevoel, zere borsten, misselijk en ontzettend moe! Maar O zo dankbaar dat ik dit weer mee mag maken??"
Fiona
"Vandaag 7.0. Voel me goed en voldoende energie. Levendig dromen en moet echt regelmatig iets eten.."
Sam
"Morgen 7 weken, morgen ook 1e echo. Slecht slapen, veel dromen, en overdag heel vaak flauw."
Mariska
6 weken zwanger 8 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.