week 7 week 9
Menu
8 weken zwanger 8 weken zwanger
8
loopt van dag 56 tot 63, dit is je 9e zwangerschapsweek
0 gram
2 centimeter

Mijn groei

wat wel en wat niet?

Wat mag je wel en wat mag je niet eten als je 8 weken zwanger bent, maar waar je ook de rest van je zwangerschap rekening mee moet houden. Er wordt wel eens gezegd dat je tijdens de zwangerschap moet eten voor twee. Ergens klopt dat wel, maar dan gaat het niet om de hoeveelheid, maar om de kwaliteit van wat je eet. Voeding is ontzettend belangrijk in de zwangerschap. Eet dus niet te veel of te weinig, maar eet vooral gezond. Belangrijk om te eten zijn: zo’n 2x per week vette vis (haring, zalm of sardines) en 400 ml melk(producten). Rauw vlees, kaas gemaakt van rauwe melk (lait cru), voorverpakte gerookte vis, roofvis en orgaanvlees kun je beter laten staan.

Mijn mama

bel de verloskundige

Nu je 7 weken zwanger bent, is het een goed moment om de verloskundigenpraktijk bij jou in de buurt te bellen om een afspraak te maken voor de eerste controle. Alleen als er geen verloskundige in jouw woonplaats is gevestigd, mag de huisarts je begeleiden. Dit is zo geregeld met de ziektekostenverzekeraars. Bij de eerste controle zal er een aantal vragen aan je gesteld worden. Vragen die je bijvoorbeeld kunt verwachten zijn: Is het je eerste zwangerschap? Wanneer was je laatste menstruatie? Komen er bepaalde ziektes of aangeboren afwijkingen in jouw familie of die van jouw partner voor? Schrijf alvast het een en ander voor je zelf op en neem daarbij ook de vragen mee die jijzelf voor de verloskundige hebt.

mama

Ook zo benieuwd wat er zich in jouw buik afspeelt? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

form-images form-images

De mooiste ervaringen

"Net eerste echo gehad. Mooi het hartje zien kloppen. Nog steeds erg moe en misselijk. Overdag heb ik het vaak koud en 's nachts te warm..."
T.
"Heel erg vermoeid, misselijkheid de hele dag door. Gelukkig <3"
Ra
"Vaak misselijk en totaal geen trek in warm avond eten. Het warme weer zal vast niet meehelpen. Maar geeft niks, veel te happy :) "
W.
"Gisteren een hele mooie 8 weken echo gehad! Ochtendmisselijkheid wordt wat minder, wel slaap ik slecht en HEEEEL moe! "
M.
"Deze week gelukkig iets minder misselijk, wel een beetje ‘weeig’ gevoel. Wel een hele goede echo gehad deze week!"
L
"Vandaag de eerste echo gehad. Zo gek om te zien. Nu voelt het pas echt. Inmiddels minder misselijk. Alleen bij gekke geurtjes misselijk"
K.D
"Dagelijks last van misselijkheid en vermoeidheid. Vorige week een 7 weken echo gehad. Je zag het hartje heel mooi kloppen. Zo mooi!"
Sabrins
"Hele dag door misselijk en uitgeput naar een werkdag ( thuis) Ook weinig trek in avondeten en kan alleen maar kleine porties eten......"
So
"Ontzettend moe maar gelukkig ?? 8.3"
L.
"Wat ben ik moe zeg... en s’nachts lig ik te draaien. Misselijkheid lijkt iets minder te worden... gezond eten valt niet altijd mee..."
Sabine
"Ik voel me goed! Wel steeds moe en geen zin in (warm) avondeten... Helaas door Corona wel de eerste echo moeten missen!"
A.
"Ondanks perfecte echo op 8.2 wk elke dag onzeker door weinig symptomen. Meerdere miskramen gehad dus genieten lukt nog niet."
Naomi
"7,2 weken .Maandag hartje zien kloppen , blijft een groot mooi wonder! Smiddags en savonds Flink moe! Snel een Sago humeur!!"
Jacoba
"8+1 vooral erg moe en constant honger, eergisteren 1e echo gehad en het hartje zien kloppen.. zo bijzonder!!"
L
"‘s Morgens heel vroeg klaarwakker, met name aan het eind vd dag opgeblazen gevoel en in de loop vd dag snel vermoeid."
Anne
Deel deze pagina op:
chat button
Heb je vragen?
chat button
Stel hier je vraag! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we gerichte artikelen kunnen maken waarbij we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen tijdens de zwangerschap.
Berichtje uit je Buik is onderdeel van Moeders voor Moeders Bekijk hoe jij kunt helpen Wat is Moeders voor Moeders?

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.