Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
5
loopt van dag 35 tot 42, dit is je 6e zwangerschapsweek
0 gram
0,2 centimeter

Mijn groei

piepklein

Ik ben nu ongeveer 2 millimeter lang, nog echt heel klein dus! Toch begint vanaf nu ongeveer mijn hartje voor het eerst te kloppen. Helaas is dit voor jou nog niet te horen. Dat kan pas over een aantal weken bij de verloskundige.

Mijn mama

hormoondier

Je bent nu 5 weken zwanger en je lichaam is druk bezig met het aanmaken van het hCG hormoon. Dit hormoon is heel belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat het embryo zich goed kan ontwikkelen. Maar het zorgt ook voor de vervelende kwaaltjes als vermoeidheid en misselijkheid.
Wist je dat zo vroeg in de zwangerschap alle organen van je kindje worden aangelegd? Dit is dus een belangrijke periode in je zwangerschap! Het is daarom belangrijk dat je stopt met roken en alcohol drinken. Gebruik medicijnen alleen in overleg met je huisarts.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 5
"Prima niks aan het handje! Ik voel merk, zie en voel (nog) niks."
Iris
"5 weken en 1 dag zwanger, ik ben moe, met vlagen misselijk en soms last van mijn maag. Verder voel ik me goed. Dat maakt me ook wel onzeker"
Loraine
"5 weken en 4 dagen zwanger, 1ste kindje. Duizelig, moe, mega pijnlijke borsten (au!), maar heeeel gelukkig na zo lang wachten"
Maaike
"5e week zwanger. Van ons 2e kindje. Een beetje moe maar verder voel ik niks anders. Dat is dan ook wel weer spannend !"
Ester
"Erg misselijk en zooooo ontzettend moe maar zo gelukkig....mijn 3de kindje en voor papa de 1ste??"
Liek
"misselijkheid wat komt en gaat. ook speelt mn bekkenpijn weer op.. baby#3"
paulien
"5 weken. 3e kindje. Heel erg moe! Rugpijn en slaap slecht. Maar oh wat gelukkig!!!"
NouNa
"Goed, vermoeid maar gelukkig niet erg misselijk. Vandaag iemand over de vloer gehad van moeders voor moeders!"
Sandra
"Heel erg moe.. Mijn 1e zwangerschap was echt tot nu toe anders . Bij deze kleine was mijn test al 6 dagen voor NOD positief?"
Jessica
"Precies 5 weken zwanger van de 1e. Echt een wonder. Ben erg moe en borsten worden wat voller. Veel plassen! Dagen duren langgggg"
Wendy
"5.6 weken zwanger. Veel buikpijn en aandrang met plassen. Weinig zin om te eten. Moe maar gelukkig hebben we vakantie en hoef ik niet veel."
Stefanie
"5 weken + 2 dagen zwanger. Wat zijn we blij! Wat pijn in mijn buik en vermoeid, af en toe wat misselijk, maar verder zeker niet te klagen!"
S
"5+5 week zwanger nu! Super blij en gelukkig. Gelukkig bijna nergens last van. Wel meer vermoeid. Zoo zin aan de 1e echo .kan niet wachten"
Viola
"Zwanger van ons 3e kindje behoorlijk moe en misselijk maar zooo bijzonder????"
madelief
"5 weken zwanger :) van ons 2e kindje. Moe, en een beetje kortaf maar...oh zo gelukkig. Wat hebben we hier naar uitgekeken."
Chatlotte
6 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.