Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
5
loopt van dag 35 tot 42, dit is je 6e zwangerschapsweek
0 gram
0,2 centimeter

Mijn groei

piepklein

Ik ben nu ongeveer 2 millimeter lang, nog echt heel klein dus! Toch begint vanaf nu ongeveer mijn hartje voor het eerst te kloppen. Helaas is dit voor jou nog niet te horen. Dat kan pas over een aantal weken bij de verloskundige.

Mijn mama

hormoondier

Je bent nu 5 weken zwanger en je lichaam is druk bezig met het aanmaken van het hCG hormoon. Dit hormoon is heel belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat het embryo zich goed kan ontwikkelen. Maar het zorgt ook voor de vervelende kwaaltjes als vermoeidheid en misselijkheid.
Wist je dat zo vroeg in de zwangerschap alle organen van je kindje worden aangelegd? Dit is dus een belangrijke periode in je zwangerschap! Het is daarom belangrijk dat je stopt met roken en alcohol drinken. Gebruik medicijnen alleen in overleg met je huisarts.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 5
"Na 2 gezonde zoons, een bbz en een miskraam ben ik nu 5 weken zwanger. Enorm duizelig, iets wat ik bij mijn vorige zwangerschappen niet had"
A*
"ineens moe, prikkelende borsten en rommelende darmen, maar weinig last van. 5 weken zwanger van m'n derde.. en toch weer zo anders"
Kirsten
"Heerlijk! Derde zwangerschap en na 7 jaar eindelijk weer zwanger"
Trea
"Goed"
Francine
"Super blij maar wel ontzettend misselijk en zeer pijnlijke borsten..."
Noa
"Ik ben echt zwanger, maar ik heb nergens last van. Gelukkig! Maar daardoor ook onzeker."
Maaike
"5 weken zwanger. Ik voel me goed, wel heel moe en af en toe misselijk. Mijn borsten zijn heel gevoelig en ik heb last van buikpijn."
Stefanie
"Ik zwanger?? Nu 5 weken en 3 dagen. Na 4 niet geslaagde ifv is dit een wonder"
Annemarieke
"Ik voel me deze week oke."
Annemarieke
"Nu 5 weken en 5 dagen zwanger van de 1e. Beetje gevoelige borsten, maar verder nergens last van. Wel superspannend en leuk"
Richanne
"5 wkn zwanger van de 1ste. Naast een beetje menstruatie krampjes nergens last van!"
Karima
"Vandaag 5 weken en 1 dag in verwachting van ons eerste kindje. Allemaal zo spannend! Ben erg moe en misselijk. En de pijnlijke borsten zijn"
Ineke
"Goed! Veel energie, maar 's avonds lig ik wel eerder op bed. Mijn borsten zijn erg gevoelig en groeien hard en ik voel gerommeld in m'n buik"
Marloes
"Vijf weken en 2 dagen zwanger. Had vanmorgen voor het eerst last van misselijkheid. Verder gevoelige borsten en ook bizar moe."
Fleur
"Vijf weken en 2 dagen zwanger. Had vanmorgen voor het eerst last van misselijkheid. Verder gevoelige borsten en ook bizar moe"
Fleur
6 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.