week 6
Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
5
loopt van dag 35 tot 42, dit is je 6e zwangerschapsweek
0 gram
0,2 centimeter

Mijn groei

piepklein

Ik ben nu ongeveer 2 millimeter lang, nog echt heel klein dus! Toch begint vanaf nu ongeveer mijn hartje voor het eerst te kloppen. Helaas is dit voor jou nog niet te horen. Dat kan pas over een aantal weken bij de verloskundige.

Mijn mama

hormoondier

Je bent nu 5 weken zwanger en je lichaam is druk bezig met het aanmaken van het hCG hormoon. Dit hormoon is heel belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat het embryo zich goed kan ontwikkelen. Maar het zorgt ook voor de vervelende kwaaltjes als vermoeidheid en misselijkheid.
Wist je dat zo vroeg in de zwangerschap alle organen van je kindje worden aangelegd? Dit is dus een belangrijke periode in je zwangerschap! Het is daarom belangrijk dat je stopt met roken en alcohol drinken. Gebruik medicijnen alleen in overleg met je huisarts.

mama

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

Zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 5
"Vooral last van vermoeidheid en misselijkheid met vlagen. Ook wat last van maagzuur. Blij, maar ook spannend- kijk uit naar de echo."
Famke
"5 weken en 2 dagen zwanger en wat lichte klachten maar kan het eigenlijk vooral nog amper geloven!"
Stefanie
"Blijheid , vragen , twijfels , erg happy !! Voel me goed. vooral hele gevoelige tepels. Vermoeidheid komt op. Aftellen naar de echo!"
Mandy
"Besef is geland ?"
Mandy
"Pijnlijke borsten en tepels, wat vermoeid (vooral na het eten) en en wat gerommel in m'n buik. Maar oh, wat zijn wij hier blij mee!! :D <3"
Veer
"Wát een cadeau, na 5 jaar ♡. Gevoelige borsten en krampjes in mijn onderbuik. Vooral blijdschap (en at spanning) maar aftellen naa echo 1!! "
Happy mom
"Ontzettend gevoelige borsten, iets vermoeider, snel geïrriteerd. Ben super happy!"
Am
"Heel erg moe heel de dag door en vooral smorgens wat ongemakkelijk. Opgeblazen buikje en gevoelige tepels"
Mel
"Heel erg moe heel de dag door en vooral smorgens wat ongemakkelijk. Opgeblazen buikje en gevoelige tepels"
Mel
"5 weken en 4 dagen zwanger van mijn 3e kindje. Heb rugpijn, ben erg moe en heb de hele dag door honger. Happy mom"
Stephanie
"Bijna 5 weken.Net achter gekomen en o zo blij! Af en toe licht misselijk, soms hoofdpijn, opgeblazen gevoel, honger, veel plassen, krampjes"
Celine
"5 weken, vreselijk zere borsten , trekkend gevoel in mijn onderrug en een opgeblazen gevoel. Kan niet wachten op de eerste echo! "
Laura
"Ik begin steeds meer honger te krijgen. Dit is ons 3e kindje en nog steeds vind ik het zo bijzonder hoe het vrouwenlichaam dit kan!"
Niki
"Vorige week nog topfit maar nu extreem moe en geen energie. Ben nu 5 + 4. En erge honger! Het besef is er nu ook echt."
Pam
"Voel me goed alleen erg gevoelige tepels, af en toe buikkrampjes en beetje moe. 5 weken en 2 dagen zwanger! Heel blij mee.. "
Inge
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.