Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
5
loopt van dag 35 tot 42, dit is je 6e zwangerschapsweek
0 gram
0,2 centimeter

Mijn groei

piepklein

Ik ben nu ongeveer 2 millimeter lang, nog echt heel klein dus! Toch begint vanaf nu ongeveer mijn hartje voor het eerst te kloppen. Helaas is dit voor jou nog niet te horen. Dat kan pas over een aantal weken bij de verloskundige.

Mijn mama

hormoondier

Je bent nu 5 weken zwanger en je lichaam is druk bezig met het aanmaken van het hCG hormoon. Dit hormoon is heel belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat het embryo zich goed kan ontwikkelen. Maar het zorgt ook voor de vervelende kwaaltjes als vermoeidheid en misselijkheid.
Wist je dat zo vroeg in de zwangerschap alle organen van je kindje worden aangelegd? Dit is dus een belangrijke periode in je zwangerschap! Het is daarom belangrijk dat je stopt met roken en alcohol drinken. Gebruik medicijnen alleen in overleg met je huisarts.

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

je zwangerschapsweek

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 5
"5+2 dagen zwanger ! Erg moe, wat buikkramp en honger niet normaal ! Zo verwonderd over het kleintje dat in mijn buik groeit"
D
"5 weken en 2 dagen zwanger, extreem moe, gespannen borsten en stemmingswisselingen zijn real... Maar bovenal aan het genieten!"
D
"Voel me goed!!! Super gevoelige borsten en super prikkelbaar!! Wel angstig wegens herhaaldelijke miskramen. Probeer te genieten!!!!"
O.B
"Week 5: enorm vermoeid.. af en toe misselijk en emotioneel"
Eleni
"Verward omdat ik het niet in de gaten had. 1e kindje Super blij dat het ons gegunt wordt. Af en toe hoofdpijn en snel vermoeid"
Eliza
"Ik voel me goed! Alleen pijnlijke borsten. Hopelijk blijft deze zwangerschap wél goed gaan."
Guanita
"Week 5, dag 4: Tranen in m'n ogen bij elk schattig iets. Heel lang hierop moeten wachten en flink door moeten zetten in de MMM... Happy!"
Jooow
"Ca 5 weken zwanger. Ik ben sneller moe, borsten worden groter en gevoeliger. Druk op mijn blaas bij het plassen. Blij en verwonderd!"
Heidi
"5 weken zwanger van eerste kindje. Erge hoofdpijn en soms buikkramp. Maar dat doet er niet toe, lang op gewacht! :)"
Ing
"5+2 Weken van eerste kindje. Moe en af en toe hele erge buikkrampen, maar zo benieuwd naar de echo!!"
Mar
"Blaasontsteking gehad, moe en hongerig. Ook wat buikkrampen. Maar wat ben ik blij. Lang op gewacht:)"
Jo
"5 weken + 3 dagen. Bloedverlies met veel slijm. Heel veel krampen in m’n buik. Temperatuur wisselingen. Hopelijk gaat t allemaal over..."
M.A.
"Op dit moment alleen wat krampjes en opgeblazen gevoel. Vorige week een aantal keer misselijkheid. Moet erg wennen aan het idee :-)"
Danielle
"Vandaag ben ik 5 wk en 1 dag zwanger. Ik heb pijnlijke tepels en af en toe last van buikpijn(menstruatiepijn). Happy tho:)!"
A.
"Nu in week 5, sinds vorige week duizelig, pijnlijke borsten en behoorlijk emotioneel. Ik ben blij maar ook nog een beetje door de war."
Sophie
6 weken zwanger
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.