week 14 week 16
Menu
Het aantal weken dat je zwanger bent
15
loopt van dag 105 tot 112, dit is je 16e zwangerschapsweek
90 gram
11 centimeter

Mijn groei

Donshaartjes

Als je goed naar me kijkt, zie je dat ik over m'n hele lijf kleine donshaartjes heb gekregen. Dat ziet er gek uit, he! Ook beginnen de talgkliertjes in mijn huid talg aan te maken. Dit huidsmeer beschermt mijn lichaam tegen het vruchtwater. De haartjes blijven tot ongeveer week 37 zitten.

Mijn mama

bezoekje aan de tandarts

Alweer 15 weken zwanger en hopelijk heb je geen last van tandvleesproblemen. Door een andere eetbehoefte en overgeven, ben je tijdens je zwangerschap namelijk gevoeliger voor tandvleesproblemen. Breng daarom minstens elk half jaar een bezoekje aan de tandarts en ga bij problemen een keertje extra. Je kunt bijvoorbeeld een poetsinstructie vragen aan de tandarts of mondhygiëniste, en eventueel een extra reiniging laten doen. Bij een goede mondhygiëne en behandeling kan een tandvleesontsteking altijd onder controle worden gehouden. Mocht je een behandeling moeten ondergaan, vertel je tandarts dan altijd dat je zwanger bent!

mama

Meld je aan voor een wekelijks Berichtje uit je Buik

Zwangerschapsweek

Tips & weetjes

die handig zijn om te weten in week 15
002599_09-vitamined.jpg

Vitamine D

Vitamine D heeft een belangrijke functie in je lichaam. Daarom is het belangrijk om het hele jaar door voldoende vitamine D binnen te krijgen. Zonlicht is de voornaamste bron van vitamine D. Laat niet zomaar de boter of margarine weg uit je voeding. En zorg dat je dagelijks in de buitenlucht komt (met je blote huid, zonder foundation, in de zon zonder te 'bakken'!) Vitamine D vind je overigens ook in eieren, vette vis en volle melk. Ter aanvulling op je voeding kun je ook kiezen voor een multivitamine zoals Compleet Zwanger van Davitamon. (KAG-nr:24-1117-1759) Lees meer
002557_45-waterpokken.jpg

Waterpokken

Als je geen waterpokken hebt gehad of als je dat niet zeker weet, laat dan in het begin van de zwangerschap in het bloed bepalen of je antistoffen tegen waterpokken hebt. Ben je in contact geweest met een waterpokkenpatiënt en heb je geen antistoffen, laat dan binnen vier dagen antistoffen toedienen. Heb je namelijk geen antistoffen tegen waterpokken dan bestaat er een heel kleine kans dat de baby ermee besmet raakt en er aangeboren afwijkingen aan overhoudt. Lees meer
003369 Davitamon2

Davitamon

Compleet Zwanger van Davitamon bevat een combinatie van vitamines en mineralen met o.a. de dagelijks aanbevolen hoeveelheid volgens de Gezondheidsraad van 400 microgram extra foliumzuur en 10 microgram vitamine D3. Het is een complete aanvulling op je voeding speciaal afgestemd op de behoefte van jouw lichaam als aanstaande moeder. Met foliumzuur met vitamine D3 draag je bij aan de ontwikkeling van je baby. (KAG-nr:24-1117-1759) Lees meer
003355_3-vitamined.jpg

Extra vitamine D

Voor verschillende groepen wordt extra vitamine D aanbevolen: • Baby’s en kinderen tot 4 jaar • Vrouwen tijdens de zwangerschap • Vrouwen vanaf 50 jaar en mannen vanaf 70 jaar • Mensen die onvoldoende buiten komen (tussen 11-15uur) of een donkere huidskleur hebben Voor deze groepen geldt het advies van de Gezondheidsraad om elke dag 10 microgram vitamine D te slikken. Voor mannen en vrouwen boven de 70 jaar is dat zelfs 20 microgram per dag. Lees meer

De mooiste ervaringen

lees en deel zelf je ervaring van week 15
"Voel me steeds beter, tot week 11 was het behoorlijk afzien. Nu af en toe een minne dag, met name wanneer het zo heet en drukkend is. "
Anne
"Morgen 15 weken.. ben nog steeds super moe, maar verder mag ik echt niet klagen "
Diana
"Een mindere week. Veel buikpijn en moe. Geen zin om wat te doen. Hopen op een betere week"
Kim
"16 weken vandaag. Voel me super gelukkig!!! We krijgen een meisje! Helaas wel placenta aan de voorkant dus ik zal haar voorlopig nog niet vo"
Margo
"14+2 buik begint nu wel te komen ,voel mij goed weinig te klagen. Lekker genieten van alles ! "
Cin
"Kleine kriebeltjes in mijn buik... wat heerlijk om me bewust te worden van jou in mijn buik!"
Lucia
"Ruim 15 weken, ondanks Corona voor en na kunnen we toch van je genieten. Voel gezellige plopjes onder in m'n buik. Wel veel duizelig!"
Vicky
"?? Moeten zijn: Is een hartje en uiteraard !!!!"
Mariska
"15+5. Veel contact hebben nog niet, maar geregeld kom je onder mn hand liggen??."
Mariska
"15w zwanger. Onze sterrenzoon Fynn krijgt een zusje erbij! <3 De kleine meid voel ik soms al bewegen!"
Shanice
"15wk en de zwangere dikke buik is ineens weg en ik heb ook geen obstipatie meer. Jammer, waren toch de darmen ipv de zwangerschap haha!"
Marieke
"15+0. Van de week het hartje geluisterd. Klopt goed! Voel me goed! Wandel er zo doorheen."
Daisy
"Ik ben vandaag precies 15 weken en voel me goed behalve dat ik erg snel moe ben en last van lage bloeddruk, geen ochtendmisselijkheid meer:)"
Marinske
"15 weken zwanger van ons eerste kindje. voel me super goed. We krijgen een meisje!!!"
Janine
"15 weken! Ik voel heel goed,heb me geen moment beroerd gevoeld sinds ik zwanger ben."
Didi
Deel deze pagina op:

Helaas

Onze website www.berichtjeuitjebuik.nl is niet beschikbaar voor Internet Explorer versie 8 en lager

Om deze website te kunnen bekijken, adviseren we Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Firefox of Safari.